avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna ziua. am si eu 2 intrebari. prima: anul trecut am terminat facultatea, iar apoi am intrat in somaj deoarece am terminat studii si nu m-am mai inscris la master. am primit somaj pana in aprilie anul acesta. as dori sa stiu daca inca nu mi-am gasit un loc de munca(deoarece neavand experienta iti gasesti mai greu un loc de munca), daca mai pot beneficia de somaj, si daca da dupa cat timp. cea de-a doua intrebare ar fi, dat fiind faptul ca nu muncesc si nu am muncit niciodata, doar am beneficiat de somaj, cand v-am explicat, daca raman insarcinata, ce trebuie sa platesc din buzunar pana nasc. stiu doar ca pentru copil beneficiez doar de cei 200 lei alocatia lui si atat pentru ca alte contributii la stat nu am. deci, in concluzie, cam ce lege este data pentru femeile insarcinate fara loc de munca in vederea analizelor (ecografii, sange) din timpul sarcinii. va multumesc anticipat. o zi placuta!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:17, 6 Septembrie 2012
1. Pentru a beneficia de o alta indemnizatie de somaj, in cazul dvs., este necesar sa lucrati 12 luni intr-un interval de 24 luni.
2. Pentru a beneficia de concediu pentru crestere copil este necesar sa realizati in 12 luni anterioare nasterii copilului venituri supuse impozitului pe venit de natura profesionala. Aceste venituri se pot realiza ca urmare a unui contract individual de munca, o profesie liberala,un PFA de ex., contract de colaborare ( broker - asigurari de ex)
1. Din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii:

Art. 213. - (1) Urmãtoarele categorii de persoane beneficiazã de asigurare, fãrã plata contribuţiei:
...
f) femeile însãrcinate şi lãuzele, dacã nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bazã minim brut pe ţarã.

2. Asadar in perioada de sarcina si lauzie puteti beneficia de asisenta medicala, fara plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a beneficia de asigurare medicala iulia.balan iulia.balan Buna ziua ! Am terminat somajul pe 21 ianuarie 2011,si vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a beneficia de asigurare medicala in continuare si cat ma costa ... (vezi toată discuția)
Casnica-in asteptarea unui copil lorena_maria lorena_maria Buna seara. Nu mai lucrez din toamna 2012, iar acum sunt insarcinata in primul trimestru. As vrea sa stiu daca trebuie sa-mi fac asigurare medicala pt.momentul ... (vezi toată discuția)
Insarcinata fara loc de munca Urmyshadow Urmyshadow Buna ziua. Ma aflu in urmatoare situatie: anul acesta in luna iulie mi-a incetat contractul de munca, datorita faptului ca societatea la care eram angajata a ... (vezi toată discuția)