As dorii sa stiu daca o firma care este declarata inactiva fiscal, mai poate semna contracte? Stiu ca nu mai poate emite facturi, dar as vrea sa stiu daca mai poate semna contracte.
Ca sa nu mai deschid alt subiect, as dori sa intreb si eu la randu-mi cateva lucruri referitoare la activitatea unei firme inactive.
Astfel am cateva intrebari:
1. O firma inactiva poate efectua adaugari de coduri CAEN in timpul inactivitatii ?
2. O firma inactiva poate incheia un contract de antrepriza (cu o persoana fizica) in timpul inactivitatii, acest contract presupunand si primirea unei sume de bani ?
3. Bunurilor achizitionate ca si materie prima in cadrul unei activitati, in timpul inactivitatii, li se va putea deduce TVA-ul in momentul in care firma va reintra in activitate ?
4. Cam cat dureaza procedura de reintrare in activitate din momentul inceperii procedurii pana cand firma devine din nou valida din punct de vedere fiscal ?
Buna ziua,
Intrucat intre timp nu am primit nici un raspuns, am facut niste drumuri atat la ANAF, cat sila ORC pentru lamuriri.
Referitor la introducerea altor coduri CAEN, mi s-a spus ca nu este nici o problema.
Referitor la procedura de iesire din insolventa precum si durata acesteia, din nou m-am lamurit.
Insa au ramas punctele 2 si 3 la care nu am obtinut raspunsuri clare.
Astfel, raspunsul celor de la ANAF a fost cum ca teoretic nu am voie sa desfasor nici o activitate pe acea firma atata timp cat firma este inactiva, insa nu mi s-a spus cu certitudine acest lucru, ci l-am perceput mai mult ca pe un sfat bun. Au zis cum ca e posibil ca cei care colaboreaza cu mine sa aiba de suferit de pe urma neputintei de a deduce u neventual TVA, etc.
Cei de la ORC s-au abtinut si mi-au zis sa intre la ANAF.
Astfe, au mai ramas aceste puncte 2 si 3, imi puteti oferi macar o parere vis-a-vis de aceste lucruri ?
Punct de lucru
onimada
Buna ziua! Spuneti-mi si mie cum sa procedez pentru a trece un punct de lucru in actele unui SRL-D daca inchiriez apartamentul ce urmeaza sa fie punct de lucru ... (vezi toată discuția)