avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retinerea bunurilor in imobil inchiriat pentru neplata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retinerea bunurilor in imobil inchiriat pentru neplata chiriei.

Am inchiriat un imobil pe o perioada de un an , iar in contractul de inchiriere nu exista nici o clauza de retentie a bunurilor pentru neplata chiriei .
Una din clauze reziliaza contractul la 15 zile de la neplata chiriei , aceasta fiind si ziua in care proprietarul imobilului a schimbat codul de la alarma / chei .
Practic am ramas cu o restanta de 45 zile de chirie , si bunuri de o valoare mult mai mare in interiorul imobilului .
Pot sa imi recuperez bunurile din imobil ?
Exceptand cazul in care mi-as permite sa platesc chiria aferenta celor 45 zile .
Va multumesc !
Ati putea deschide un proces prin care sa solicitati restituirea bunurilor insa procesul costa si dureaza mai mult decat datoria dvs. iar de datorie oricum nu scapati , asa ca alegeti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea unui contract de inchiriere spatiu comercial silvia1502 silvia1502 Buna ziua, puteti sa imi spuneti daca am un contract de inchiriere intre persoana fizica si persoana juridica inregistrat la administratia financiara,si care ... (vezi toată discuția)
Chirie fortata ContSters196838 ContSters196838 BUNA SEARA! in 2008 am inchiriat un depozit, am semnat un contract pe o perioada de 2 ani , dupa trecerea celor 2 ani nu am mai prelungit contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)