avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

Buna ziua
sunt asociat unic in srld si doresc sa cesionez integral partile sociale
care este primul pas de urmat? sa depun la registru o decizie prin care sa instiintez despre cesiune, sa treaca 30 de zile si daca nu este opozitie din partea nimanui sa inchei actul de cesiune si sa il depun la ORC sau sa inchei direct actul aditional si contract de cesiune si sa-l depun la ORC urmand sa astept eventualele opozitii?
ce art din OUG 54/2010 prevede ceva despre acest lucru? sau ordinea ?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 16:38, 6 Septembrie 2012
ART. 7
(1) In situatia cesionarii partilor sociale de catre intreprinzatorul debutant, acordarea facilitatilor continua daca cesionarul indeplineste conditiile prevazute la art. 2 si depune declaratia pe propria raspundere la A.I.P.P.I.M.M. in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii cesionarii. In caz contrar, facilitatile se considera necuvenite si se recupereaza conform procedurilor stabilite.
In primul rand sa nu uitati despre acest articol...
Prima faza: O AGA/decizia asociatului unic cu privire la cesiune, eventual revocare administrator vechi, numire administrator nou+contor de cuvinte...
30 de zile de la publicarea in monitorul oficial
Nu exista opozitie, mergeti la faza doi: Contract de cesiune, daca in hotarare nu sunt toate amanuntele cu privire la cesiune, Act constitutiv actualizat, Dovada monitor, declaratie asociat/administrator nou, specimen de semnatura daca este cazul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer firma deschisa srl debutant Loreh Loreh am o firma srl- D de 2 ani care nu a beneficiat de cei 10000 euro, dar a beneficiat de scutirea taxelor de infiintare si ajutor la plata taxelor pentru carti ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Retragere asociat avoty avoty buna ziua as dori sa stiu in cazul in care intr-o societate sunt 2 asocie\ati si unul dintre ei doreste sa se retraga si celalalt sa raman singur, pe langa ... (vezi toată discuția)