avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Turism - contract early booking
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Turism - contract early booking

O agentie de turism ofera pachete early-booking. Dorind sa achizitionez un astfel de pachet am intrebat un reprezentant al agentiei ce se intampla daca excursia nu se mai realizeaza ( nu se aduna grupul, apar tulburari in zona, etc.).Mi s-a raspuns ca banii pot fi transferati catre alta excursie, fara insa de a mai beneficia de oferta( adica de reducere). Cu alte cuvinte, riscul neefectuarii programului ar fi asumat in exclusivitate de catre turist in timp ce agentia ar beneficia de sumele achitate in avans fara sa-si asume nimic.Nu stiu daca gresesc, dar mie mi s-ar parea logic ca daca nu se realizeaza excursia, sa-mi pot alege alta in aceleasi conditii. Nu am precizat numele agentiei deoarece scopul meu este sa ma informez daca aceasta practica este corecta si conforma cu prevederile legislative privind drepturile consumatorului.La nevoie insa , va pot da si numele agentiei.

Alte discuții în legătură

Recuperare suma de la agentia de turism anida osman anida osman Buna seara, In data de 21.03.2017 am achizitionat ( s-a platit factura ) de la agentia de turism Bavaria Tour un early booking circuit 12 zile cu plecare ... (vezi toată discuția)
Dovada platii goplanet goplanet Am platit prin transfer bancar un avans necesar pentru o rezervare pachet turistic iar apoi diferenta de bani pentru tot pachetul. Am de la firma destinatara o ... (vezi toată discuția)
Contract cu firma de turism iulia13 iulia13 Va rog sa ma indrumati asupra unui contract cu o agentie de turism si anume: ce trebuie sa urmaresc in acest contract? Durata sejurului, servicii, mod de ... (vezi toată discuția)