avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract cu firma de turism
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract cu firma de turism

Va rog sa ma indrumati asupra unui contract cu o agentie de turism si anume: ce trebuie sa urmaresc in acest contract? Durata sejurului, servicii, mod de plata, cand se incheie de fapt acest contract? Factura proforma trebuie semnata si stampilata? Multumiri
Iulia
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:46, 14 Aprilie 2008
1. factura proforma este o oferta, ca sa aveti dovada ca emana de la agentia ofertanta, e normal sa fie semnata si stampilata si sa aiba precizat un termen de valabilitate ( termenul in care daca platiti beneficiati de serviciul/produsul din proforma, la pretul precizat de aceasta.
2. contractul practic se incheie in momentul in care achitati c-val facturii proforme, si banii ajung in contul sau casieria agentiei, bineinteles daca respectati termenul precizat in factura ( daca il depasiti, emitentul poate sa isi fi retras oferta si deci sa va pretinda bani in plus pentru serviciul respectiv, sau sa nu il mai presteze - a expirat oferta;
3.Trebuie sa fiti atenta la data plecarii, conditiile de transport, de asigurare, calitatea minimala a serviciilor ( cate stele etc.), clauze privind despagubirile pe care le primiti in cazul in care nu se mai realizeaza excursia, modalitatea de recuperare a avansului/pretului achitat in cazul in care va razganditi, penalitatile de intarziere/despagubirile acordate in cazul in care excursia intarzie sa fie facuta sau este anulata din motive imputabile agentiei, posibilitatea dvs. de a renunta la sejur daca din orice motive acesta se amana, posibilitatea de inlocuire a perioadei/destinatiei la cererea dvs s.a.m.d.
Va multumesc, am inteles bine despre ce este vorba. Salutari. Iulia
Este standard, de regula... e cel publicat de ANAT si minister... De la el nu se poate deroga in minus pentru drepturile dv.
Ideea e insa sa vedeti daca ceea ce v-au spus din gura e egal cu ce scrie pe hartie, aici am inatalnit abuzuri...
Si sa nu ganditi niciodata ca: asta nu e important, nu mi se poate intampla mie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati 100% ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Va expun urmatoarea problema: O agentie de turism colaboreaza cu o alta agentie de turism pentru prestarea de servicii turistice. Prima agentie ... (vezi toată discuția)
Avans la cazare ancaapostol ancaapostol Am platit un avans in luna mai (persoana fizica) pentru cazare la mare de pe 18 august (pensiune - cont persoana juridica). Plata, am facut-o la cererea ... (vezi toată discuția)
Mama mea a achitat in 2020 un avans (120 euro) pentru o excursie ... roxanacobeanu roxanacobeanu Mama mea a achitat in 2020 un avans (120 euro) pentru o excursie in straintate. In timpul starii de urgenta, excursia a fost reprogramata pentru martie 2021. ... (vezi toată discuția)