avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu consilier juridic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu consilier juridic

Buna ziua, am si eu o intrebare la care nu ii gasesc raspunsul si nimeni nu ma poate lamuri cu certitudine. Sunt consilier juridic debutant la o primarie incepand cu 05.01.2009. Am fost incadrata cu un salariu brut de 578 ron. Ceea ce vreau eu sa stiu este daca la institutiile publice nu se aplica C.C.M. Conform C.C.M. pentru posturile prevazute cu studii superioare se aplica un indice de 2, ceea ce inseamna ca se inmulteste salariul cu 2.Atat in Codul rubinian, cat si in Codul CAEN aceasta functie este prevazuta cu studii superioare. La institutiile bugetare nu se aplica aceste prevederi? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 22 Ianuarie 2009
Functia - de fapt profesia de consilier juridic este reglementata prin Legea 514/2003, si nu prin codul rubinian sau codul CAEN...
Referitor la salariul de baza, conform CCM la nivel national, acesta trebuie sa fie de 1200 lei. CCM se aplica tuturor salariatilor, inclusiv bugetarilor. Sunteti personal contractual sau functionar public?
Sistemul de salarizare a personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral sau în majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale se stabileşte prin lege, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative.
Pentru personalul contractual, vedeti OG nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de baza si al altor drepturi ale personalului bugetar , iar pentru functionarii publici OG nr.6/2007 privind unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pana la intrarea in vigoare a legii privind sistemul unitar de salarizare si alte drepturi ale functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare.
Stiu ca profesia de consilier juridic nu este reglementata de Codul CAEN sau de cel rubinian insa in aceste coduri, unde sunt clasificate toate profesiile,meseriile, aceasta profesie este prevazuta cu studii superioare. Obligatoriu. Iar conform C.C.M. art.40 pentru posturile prevazute cu studii superioare se aplica un indice de 2. Intrebarea mea era daca acest indice se aplica si posturilor din institutiile bugetare sau nu.Va multumesc.
Multumesc pentru informatie. Eu sunt angajata ca si personal contractual. Ar trebui sa fac o cerere pentru recalcularea salariului? Si sa atasez cererii si C.C.M. pentru ca cei de la resurse umane sa nu ma contrazica? Multumesc mult. O zi frumoasa.
Mai cititi inca odata raspunsul colegului dvs. Elis , pentru ca este un raspuns corect . Cititi inca odata cu foarte mare atentie CCMN aplicabil 2007-2010 si veti vedea ca in institutiile publice salariul de baza se stabileste prin lege .
Eu lucrez in sanatate si prin acte normatiuve specifice s-au stabilit limitele minime si maxime pe functii (bineanteles limite maxime mai mici decat 1200 pentru studii S).

Alte discuții în legătură

Pentru ce perioada sunt consilier juridic debutant? Ela_Cj Ela_Cj Buna ziua tuturor,sunt consilier jurdic la o primarie din 05.01.2009. Am fost incadrata ca si consilier juridic debutant cu mirificul salariu brut de 578 lei. ... (vezi toată discuția)
25% pe brut sau pe net? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, 1. Salarul de incadrare al meu (care este tot una cu brutul, venitul total) este de aprox. 1500 lei, si netul este aprox. 1100 lei. Din ce suma ... (vezi toată discuția)
Salariul pt consilier juridic debutant! luminita_gab luminita_gab stiti care este salariul pt un consilier juridic debutant cu vechime in munca de 10 ani? (vezi toată discuția)