avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... revin la persoane trecute la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

revin la persoane trecute la intretinere

administratorul isi mai calculeaza salariul si pe apartamentele unde nu locuieste cineva pentru ca de fapt el nu face calcule sau altceva pentru acele apartamente.
Cel mai recent răspuns: Baltazar_one , utilizator 19:46, 7 Septembrie 2012
Daca in contractul de munca salariul este stabilit in functie de numarul de apartamente pentru care efectueaza servicii de administrare atunci va calcula acest salariu doar in functie de numarul de apartamente administrate. Daca insa in CIM nu se mentioneaza un astfel de criteriu nu are nici o importanta daca unele aprtamente sunt nelocuite, nu influenteaza salariul administratorului.
ZINCA MARIA a scris:

de fapt el nu face calcule sau altceva pentru acele apartamente.


Sustinerea dvs este eronata,deoarece indemnizatia administratorului este negociata si prevazuta in raportul juridic incheiat cu asociatia de proprietari si,chiar daca un apartament nu este in fapt locuit,proprietarul acestuia,conform norme in vigoare este obligat sa achite c/v cota parte
Salariul administratorului, ca de altfel toate salariile se repartizeaza pe cota-parte indiviza, adica tuturor apartamentelor, indiferent ca sunt sau nu locuite.

In CIM sau conventie civila nu se spune cum se imparte salariul, in contract se stipuleaza elemente de relatie intre asociatie si administrator.

Modul cum se imparte salariul lui este specificat in HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii 230/2007.
Chiar asa doamna? Nu aveti in proprietate si spatii comune? Apartamentul Dvs este suspendat in aer?? Ati facut o contestatie in acest sens catre asociatie, in care sa va explice de ce procedeaza asa - de altfel perfect legal? Dvs il platiti pe administrator doar pt calcule? Nu pentru ca are grija(asa cum o avea) ca atunci cand sunteti prezenta in imobil sa aveti toate utilitatile la dispozitie? Treziti-va oameni buni....mai sunt unii oameni care se si implica ca Dvs sa stati fara griji si sa nu participati la sedinte(presupun ca nu participati, pt ca ati fi aflat de acolo modul de calcul, daca intrebati!)!!!
Un administrator are grija de intreg imobilul. Este o persoană pricepută în conducerea și în organizarea unei activități. Este un bun gospodar. Daca are grija doar de "calcule", inseamna ca este doar contabil, cum dealtfel fac multi. Intr-un imobil sunt cheltuieli destule cu spatiile comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor la apartament nelocuit victorya_21 victorya_21 Buna seara, In urma cu cativa ani,am primit mostenire un apartament care pana in prezent a ramas liber .In tabelul cu plata administratiei desi nu este ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza calcul intretinere asoc6b asoc6b Daca intr-o asociatie de proprietari toate apartamentele au aceasi suprafata, calcularea cotelor de cheltuieli intretinere lunare se poate face impartind ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari- practici abuzive sau eluzive? ContSters371153 ContSters371153 Femeia de servici- cum este calculat salariul conform legilor in vigoare? Pe numar persoane sau cota indiviza? Curentul de pa casa scarii- cum este calculat ... (vezi toată discuția)