Cum se calculeaza pensia alimentara la 2 copii daca sotul are trecut pe cartea de munca salariul minim.,dar are si alte venituri(este actionar la o firma si lucreaza in contract cu firma si la alti 2 angajatori).la partaj am dreptul din dividente si apartamentul care este luat in credit ipotecar?
La calculul pensiei alimentare vor fi avute in vedere toate veniturile constante ale sotului, atat cele din cartea de munca, cat si cele obtinute din alte contracte.
La partaj vor fi incluse toate bunurile comune dobandite in timpul casatoriei, inclusiv imobilul achizitionat prin credit bancar asupra carora sunteti proprietari, banca avand doar un drept de creanta garantat printr-o ipoteca cel mai probabil.
chiar daca la firma la care lucreaza actiunile sunt pe numele lui?Firma este infiintata in timpul casatoriei.Ete necesara o ancheta psiho-sociala pentru a se stabili domiciliul copiilor la mine?(tatal este de acord)
In principiu, daca partile sunt de acord cu stabilirea domiciliului minorilor, instanta ar trebui sa ia act de acest acord, insa sunt instante care vor sa se convinga ca este spre binele copilului ceea ce au decis parintii si astfel mai dispun si efectuarea anchetei sociale.
cum sotul meu a depus cererea de divort si este reprezentat de avocat,iar in motive a inflorit dupa bunul lui plac,eu nu am posibilitateasa imi iau un avocat,este posibil sa platesc eu cheltuielile de divort?
eu sunt de acord cu divortul
Daca sunteti de acord cu admiterea actiunii solicitati instantei sa nu dispuna obligarea dvs la plata cheltuielilor de judecata, insa este probabil ca reclamantul sa nu le ceara.
Aveti si varianta unui ajutor public judiciar sub forma asistentei juridice gratuite printr-un avocat din oficiu desemnat de Baroul Bucuresti, in urma unei solicitari din partea dvs.
Caz - partaj
marlyne
Buna ziua, as dori o parere legala in urmatorul caz:
procesul de divort fiind pe rol, fostul sot si-a infiintat o firma de care nu a pomenit in instanta, ... (vezi toată discuția)