avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Izolatie termica spre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Izolatie termica spre vecini

Buna ziua. Locuim la casa (in Ploiesti). Am inceput lucrarile de reabilitare termica si vecina spre care e spatele casei noastre nu e de acord sa izolam casa pe exterior. Exista vreo prevedere in codul civil prin care vecina sa ne permita efectuarea lucrarilor? Dar daca se face izolatia cu ajutorul unor alpinisti utilitari la etajul I si mansarda e OK, se poate face fara acord, avand in vedere ca nu avem nevoie de acces in curtea vecinilor.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nccncc , utilizator 21:48, 7 Septembrie 2012
Nu ati precizat daca exista parte comuna de perete intre cele 2 proprietati ,astfel incat,eventual sa fie intemeiat refuzul vecinei
Din cate inteleg casa respectiva este amplasata pe hotarul dintre cele doua proprietati. In acest caz aveti nevoie de acordul vecinei pentru a intra pe proprietatea ei sa va inzolati locuinta.
Pentru etajele superioare puteti incerca o izolare fara a intra pe proprietatea acesteia.
multumesc pentru raspuns.
peretele este doar al casei noastre. vecina si-a lipit de casa noastra niste magazii si cotete de gaini la nivelul parterului de aceea am decis sa izolam doar nivelul etajului 1 si mansarda, deci deasupra acelor baraci...
multumesc.
cladirea este intr-adevar pe hotar...sa inteleg torusi ca daca folosim alpinisti utilitari, care sa lucreaze de pe casa, ar fi ok? eu doresc acordul vecinei si voi inceca orice mediere posibila...dar daca totusi nu accepta sa imi dea acordul, eu pot incepe lucrarile cu alpinistii utilitari? exista ceva in cosul civil prin care sa invoc NECESITATEA de a izola termic locuinta? iarna sunt 15 grade in casa cu doua calorifere mergand cand este ff frig. multumesc.
In situatia in care peretele la care urmeaza sa faceti izolarea termica se afla pe hotarul intre proprietati pentru a preintampina orice dispute neprincipiale puteti executa imbunatatirea apeland la echipa de alpinisti utilitari astfel incat sa se indeparteze necesitatea accesului prin proprietatea vecinului

Alte discuții în legătură

Lucrari pe hotar dintre proprietati cioaca_cc cioaca_cc Doua proprietati. Pe una dintre ele, cu zeci de ani in urma, s-a construit o casa, iar unul dintre peretii acesteia s-a amplasat pe razorul dintre proprietati, ... (vezi toată discuția)
Izolatie termica casa si schimbarea acoperisului AntoniaNeagu AntoniaNeagu Buna ziua, sunt copropietara unei case( 2 nivele) amplasate intr-o zona istorica a orasului Brasov, as dori sa o izolez terimic exterior si sa-i schimb ... (vezi toată discuția)
Proprietate privata!drepturile mele ? Tian Tian Buna seara, Nelamurirea mea ar suna cam asa : Stau la casa, proprietate privata. Vecinul are casa lipita de gardul care desparte proprietatile pe toata ... (vezi toată discuția)