avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lucrari pe hotar dintre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lucrari pe hotar dintre proprietati

Doua proprietati. Pe una dintre ele, cu zeci de ani in urma, s-a construit o casa, iar unul dintre peretii acesteia s-a amplasat pe razorul dintre proprietati, la momentul acela cu acordul partilor. Actualmente, proprietatea cu casa amplasata pe razor a fost achizitionata de catre un tertz. Acesta a efectuat lucrari de izolare termica exterioara a casei, mai putin peretele de pe razor, vecinul nefiind de acord sa-i permita accesul. Intrebare: Exista o baza legala care sa-l oblige pe vecin sa-i permita accesul proprietarului celeilalte proprietati sa intre pe proprietatea primului pentru izolarea peretelui locuintei sale. In caz contrar, cine rezolva litigiul? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tzuku51 , utilizator 22:20, 30 Mai 2013
Instanta poate impune prin actiune jud.cu obiect "Obligatia de a face",dar cu o durata de timp si cu o chirie a terenului ocupat de schele pe perioada lucrarilor.
Durata si chiria se stabilesc de comun acord in instanta,daca nu, se apeleaza la un expert.
Problema este ca nu cumva placajul termic sa nu depaseasca pe verticala proprietatea vecinului,nici macar cu 1 cm.
Se mai poate rezolva si cu executia de sus in jos,pe schela pe franghii,ca alpinistii,sau cum se fac la blocuri,cand doar un locatar,sa zicem de la un etaj superior si sa nu-l coste mult schelele.
succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie termica spre vecini nccncc nccncc Buna ziua. Locuim la casa (in Ploiesti). Am inceput lucrarile de reabilitare termica si vecina spre care e spatele casei noastre nu e de acord sa izolam casa ... (vezi toată discuția)
Izolatie apartament... gratyela gratyela Buna ziua.... Odata cu venirea primaverii,(si ajutorul parintilor),dorim sa izolam apartamentul din motive strict ce tin de siguranta sanatatii familiei....o ... (vezi toată discuția)
Izolatie termica fatada bloc nicuplacinta nicuplacinta cei de facut locuiesc la etaju 4 acum 1 luna miam izolat terasa singur nici un vecin nu a pus 1 leu azi aud ca vecinu de la et 3 vrea sasi izoleze fatada cu ... (vezi toată discuția)