avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul termen de incercare la pedeapsa cu suspendarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul termen de incercare la pedeapsa cu suspendarea executarii

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o parere. In decembrie 2008 am fost condamnat definitiv la 2 ani pedeapsa cu inchisoare cu suspendare si termen de incercare 4 ani. Cand se poate face dosarul pentru reabilitare? In hotararea judecatoareasca care este definitiva in ceea ce ma priveste pe mine se spune : "Nume XXXXX..... la pedeapsa de 2 ani inchisoare. Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe termenul de incercare de 4 ani." Dosarul in care am fost implicat a continuat pana in 2010 din diferite motive ( recursuri...parchet sau inculapati ).Pe ultima pagina in hotararea mea "Prezenta copie a sentintei penale nr xxx pronuntata din data de 10.decembrie.2008 in dosarul yyyyy , fiind conforma cu originalul este ramasa definitiva in ceea ce il priveste pe inculpatul X Y prin neapelare la data de 16.decembrie 2008. SE ATESTA DE NOI!" Comform art 82 Cp "Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă." In decembrie 2012 ar trebuii sa imi fac dosar de abilitare nu?
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
User_nou123456, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:12, 7 Septembrie 2012
Nu neaparat. Reabilitarea este de drept. In decembrie, sau mai bine in ianuarie, mergeti si scoateti un cazier judiciar. Atunci o sa vedeti daca s-a sters condamnarea din cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere mentiuni cazier judiciar EmilianL EmilianL Buna ziua, As dori sa va intreb cum decurge radierea mentiunilor din cazier in situatia urmatoare : persoana a fost condamnata la 3 ani inchisoare cu ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca AlinaS7 AlinaS7 Buna ziua, In ce an as putea face reabilitarea judecatoreasca,daca S.P def din 02.11.2012 a fost 2 ani suspendare,4 ani termen de incercare?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Reabilitare Boace-Badita Boace-Badita Dupa cat timp cazierul apare curat?Sunt 14 luni inchisoare cu suspendare...in data de 26/03/2013. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)