avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Creșterea salariului in concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Creșterea salariului in concediu medical


Buna ziua! In perioada dec. 2010 -iunie 2011 am stat in concediu medical pt ca am avut o sarcina cu probleme. In aceasta perioada compania la care sunt angajata a acordat,ca in fiecare an, o mărire a salariului raportata la rata inflației, dar eu nu am fost inclusă. Când am întrebat de ce nu am primit aceasta mărire
mi-au spus ca nu se acorda dacă persoana respectiva este in concediu medical in acea perioada. În Iulie 2011 am născut, in noiembrie m-am întors la munca si tot nu mi-au acordat mărirea. Întrebare: am sau nu dreptul la aceasta mărire?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 9 Septembrie 2012
1. In perioada in care ati fost in concediu medical, in concediu de maternitate si apoi in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat si, in asemenea situatie, nu se pot face modificari in CIM.

2. - Dupa ce ati reluat activitatea ar fi trebuit sa procedeze si la modificarea salariului dvs.
Intrebati pe angajator care este motivul de nu o face acum.

3. Problema ridicata de dvs. ar trebui sa fie prevazuta in contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al acesteia.
Art.49 (3) C.mun. : Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

Art.10 alin,7 din Legea nr.202/2002 va da posibilieasca sa benbeficiati de acele mariri de salariu in aczul n care ati fost in concediu de maternitate, si anume : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare vbc vbc Am dreptul la majorarile salariale ce au survenit in perioada in care eu am fost in concediul de crestere copil? (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la serv dupa crestere copil innainte de perioada alocata de stat ContSters243194 ContSters243194 Buna ziua, lucrez in cadrul unei banci din oct 2008, la inceput in functia de casier, din anul 2009 luna iunie am fost avansata in fuctia de ofiter credite, in ... (vezi toată discuția)
Marire de salariu aniri aniri salut. de pe 18iunie am intrat in concediu prenatal.in unitatea unde lucrez, de la 1 iulie s-a acordat o marire de salariu de 10%. eu nu am beneficiat de ea si ... (vezi toată discuția)