Buna ziua.Sunt o viitoare mamica,pana in martie 2011 am lucrat pe drepturi de autor ,perioada din care nu am mai avut contracte (nu venituri),parintii m-au ajutat sa fiu la zi cu plata la casa de pensii,ceea ce nu e valabil ptr CASS.De curand m-am mutat in alt oras unde nu am medic de familie ,intrebarea mea este: cum voi beneficia de indemnizatie copil si asistenta medicala in conditiile in care nu am nici un venit (nici somaj,etc), cum procedez?multumesc anticipat
platiti CAS la venitul minim pe economie .
de cic nu beneficiati deoarece trebuia sa lucrati 12 luni inainte de anastere.se raporteaza la impozit nu la CAS
Ca si gravida si lauza veti beneficia de asistenta medicala gratuita.:)
In ceea ce priveste indemnizatia pentru cresterea copilului nu o veti putea primi deoarece acordarea ei este conditionata de obtinerea de venituri 12 luni anterior nasterii copilului...
Dar, daca sotul dvs obtine aceste venituri supuse impozitarii in aceasta perioada de 1 an, poate beneficia de stimulentul de insertie in valoare de 500lei/luna, incepand cu a 43-a zi dupa nasterea copilului si pana la implinirea acestuia a varstei de 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap.) In plus, copilul va avea o alocatie lunara de 200 lei/luna in aceasta perioada.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Despre somaj
Liviav_87
Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)