avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot cere un test de partenitate daca sunt trecuta de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot cere un test de partenitate daca sunt trecuta de varsta majoratului?

Buna ziua! As dori sa stiu daca pot face ceva in situatia mea. Mama mea a fost casatorita, din casatorie a rezultat un copil, sora mea mai mare. Eu am fost conceputa in timpul divortului ei, insa cu un alt individ, care ulterior nu a vrut sa ma recunoasca in certificatul de nastere, avand liniuta in dreptul tatalui. Mentionez ca numele de familie il am pe cel al mamei din timpul primei ei casatorii. Eu port acelasi nume ca sora mea. Recent am aflat care este adevaratul tata din niste discutii in familie. As dori sa stiu daca am dreptul sa pretind un test de paternitate, mentionez ca am 23 de ani, in cazul in care acesta nu este de acord sa faca testul ce proceduri ar trebui sa urmez? Si in cazul in care accepta testul si reiese ca este tatal meu natural, eu devin mostenitoare legitima la cota mostenire? Daca testul iese pozitiv am dreptul sa merg in instanta daca el nu este de acord sa ma declare ca fiind copil legitim? As dori sa stiu ce drepturi am si ce pot face, avand in vedere ca am o varsta trecuta de majorat. Va multumesc frumos pentru ajutor! Va doresc o zi buna!
da. puteti promova actiune in constatarea paternitatii . se va face testul ADN ( vedti ca este destul de costisitor )
Multumesc frumos pentru raspuns! Am vazut intr-adevar ca testele sunt costisitoare.
daca tatal este de acord sa-l faca poate suporta jumatate ...iar daca din start nu este de acord....aveti sanse sa castigati fara sa-l platiti;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Anularea casatoriei didigina didigina sunt casatorita de mai putin de o luna si as vrea sa stiu cum se poate anula casatoria. Sunt deasemeni insarcinata in ultima luna si tatal nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare, fiul meu a conceput un copil cu o femeie ... agneta959 agneta959 Am si eu o intrebare, fiul meu a conceput un copil cu o femeie casatorita. Binenteles ca nu are niciun drept asupra ei. De trei ani mama cu copi;ul face naveta ... (vezi toată discuția)