avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama singura- ce acte se pot intocmi in cazul plecarii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama singura- ce acte se pot intocmi in cazul plecarii din tara ?

buna,as avea o intrebare sunt vaduva de ceva vreme si am o fetita ,mi sa un loc de munca in strainatate ,am rudele lui sotul care nu ma prea lasa in pace ,acum pt siguranta mea si a fetitei mele pt perioada ce lipsesc as vrea sa o las la cineva ,ce acte si unde ar trebui sa fac?







Cel mai recent răspuns: Tifigiu Laura , Consilier juridic 23:22, 9 Septembrie 2012
Trebuie sa mergeti la Directia pentru protectia copilului unde anuntati intentia de a pleca la munca in strainatate si veti declara in grija caror persoane va ramane fetita.
Acestea ar fi documentele necesare: declaratie pe propria raspundere cu privire la persoanele in grija carora se va afla copilul ( se completeaza la sediul directiei ), actul de identitate al dvs. (original si copie), certificatul de nastere al fetitei (original si copie)
Tot acolo intrebati ce trebuie sa faca persoanle in grija carora va ramane fetita, pentru a putea incasa alocatia, pentru a o putea inscrie la gradinita, pentru a o duce la medic etc. Presupun ca ar trebuii o procura in aceste situatii.




Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
Tifigiu Laura, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lasarea copiilor minori spre ingrijire, altei familii nixxon nixxon O femeie dintr-o localitate rurala, saraca si fara servici, fiind necasatorita, are 3 copii. Este abandonata, atat ea cat si copii, de catre barbatul care ... (vezi toată discuția)
Custodie unica giulya93 giulya93 buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si ... (vezi toată discuția)
Custodie Mihaela1924 Mihaela1924 Buna ziua! As avea nevoie urgent de un sfat! Se da următoarea situație: eu și concubinul am fost împreuna 8 ani și avem o fetița de 3 ani! 5 ani am fost ... (vezi toată discuția)