avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Impediment in colaborarea cu anumiti beneficiari
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Impediment in colaborarea cu anumiti beneficiari

Buna ziua.Sunt titularul unei intreprinderi individuale ,am o singura masina de transport marfa si ma lovesc de o problema la eventualele colaborari cu beneficiarii.Avand in vedere ca nu sunt platitor de TVA, majoritatea evita sa colaboreze din acest motiv.Desii pot elibera factura simpla fara TVA ,nimeni nu m-a lamurit de ce refuza o eventuala colaborare pe acest motiv,ca nu eliberez factura cu TVA.As fi recunoscator daca cineva imi poate explica pe scurt care ar fi motivele ,si eventual daca exista vreo cale de rezolvare in aceasta privinta.Mentionez ca sunt mai nou in domeniu ,si am fost sfatuit de firma de avocatura si de contabil sa nu infiintez firma doar pentru o singura masina,avand in vedere ca mai nou si firma daca nu depaseste un anumit plafon al cifrei de afaceri,tot neplatiroare de TVA este.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: preda sorin , utilizator 13:09, 14 Septembrie 2012
Daca partenerul dvs. este platitor de T.V.A. si are nevoie de o masina care sa-i faca un transport si face o negociere in care accepta un pret inclusiv T.V.A. de 124 lei, dvs. trebuie sa oferiti suma de 100 lei (pentru ca sunteti neplatitor de T.V.A.) pentru a fi egal cu cel ce ofera 124 lei.

In conditiile in care va adresati in special firmelor mari cred ca e mai bine sa va inregistrati ca platitor de T.V.A. In plus, veti putea deduce la randul dvs. T.V.A. platit furnizorilor.

Sau sa propuneti la negociere pretul descris de mine mai sus.

Alegerea va apartine.
Multumesc pentru raspuns.Intre timp m-am mai documentat si se pare ca am fost prost informat de la bun inceput si de cei de la registrul comertului ,si de firma de avocatura unde s-au perfectat actele, pe motiv ca de la 1 iunie 2012 este o lege in baza careia nu poti fi platitor de TVA daca nu depasesti cifra de afaceri de 220000 de lei indiferent de statului juritic,fie firma,PFA,II.IF.Contrar acestora azi am discutat cu un alt avocat care a contactat un inspector de la registrul comertului ce ia confirmat ca pot deveni platitor de TVA si ca II,doar ca mai trebuie ceva atasat la dosar.Pe cine sa mai cred,nu stiu.
Aplicarea regimului special de scutire este optionala. Se poate opta pt aplicarea regimului normal de taxa.

Art 152
(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 125^1 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 65.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, respectiv 220.000 lei, poate aplica scutirea de taxă, denumită în continuare regim special de scutire, pentru operaţiunile prevăzute la art. 126 alin.(1), cu excepţia livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).


(3) Persoana impozabilă care îndeplineşte condiţiile prevăzute la alin. (1) pentru aplicarea regimului special de scutire poate opta oricând pentru aplicarea regimului normal de taxă.

:vishenka:
S-a gasit rezolvarea.Era simplu .Nu inteleg de ce inspectorul de la administratia financiara nu are bunavointa sa-ti dea aceste optiuni de la bun inceput.Te lasa sa te lovesti de probleme ca sa revii la el doar pentru completarea unei mentiuni,in cazul meu declaratie de mentiuni 070.Piedici puse de la inceput de drum,asta e Romania cu legile si ghiveciul birocratic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri la care devin platitor tva gabi v gabi v o firma neplatitoare de tva ( comert) cu cifra de afaceri in 2006 de 125.896 ron, la ce cifra trebuie inregistrata ca platitor de tva si care este art. care ... (vezi toată discuția)
Care este pragul la care un s.r.l. neplatitor de tva trece la platitor de tva? andrada_ andrada_ Am intrebat doi contabili diferiti care este cifra de afaceri/an la care un S.R.L. neplatitor de T.V.A. trece la plata T.V.A si am primit doua raspunsuri ... (vezi toată discuția)
Se poate trece ca neplatitor de tva? Lyvyoo Lyvyoo Salut, Am deschis topic separat pt ca e problema stringenta.... cel putin pt. mine.. Sunt PFA, m-am infiintat in aprilie 2007 iar in mai 2007 am trecut ca ... (vezi toată discuția)