avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de contracte individuale de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de contracte individuale de munca

Daca o persoana are un contract individual de munca de 8 ore - functia de baza la un angajator si mai are contracte individuale de munca cu timp partial 2 si 4 ore , care este numarul maxim de ore pe zi sau saptamana pe care le poate insuma din aceste contracte cu angajatori diferiti ?..se schimba situatia daca contractele sunt incheiate cu acelasi angajator ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 10 Septembrie 2012
Nu este prevazuta o limitare de timp si de contracte in cazul CIM prin cumul la mai multi angajatori. La acelasi angajator ,de exemplu ,in REVISAL nu se accepta cumul decat pentru un contract cu timp partial.
Codul Muncii prevede:
art.114 (1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depaşi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
..

Prevederiele art. 114 C.mun. se refera la un singur contract, ceea ce denota faptul ca , în cazul salariatilor care sunt cumularzi, nu se aplica interdictia privind durata maxima legala a timpului de munca de 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma maxima de lucru crissa70 crissa70 Buna ziua, Sunt angajata in doua proiecte, pe perioada determinata de 2 ani ( in ambele).Pe unul sunt cu norma intreaga de 8 ore pe celalalt cu 4ore.Mai am ... (vezi toată discuția)
Cate ore lucratoare poate avea o zi ? rat maria rat maria in situatia in care o persoana are un contract de munca pe perioada nedeterminata cu program de 8 ore/zi si este solicitata sa lucreze si la alte firme cu timp ... (vezi toată discuția)
2 joburi in paralel M-A-N M-A-N As dori sa stiu daca o persoana cu un job de 8h/zi mai poate sa-si gaseasca un al doilea job, eventual tot cu norma intreaga? Pt. 2 joburi in paralel care ... (vezi toată discuția)