avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avizul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avizul

Am fost oprit in trafic si amendat pentru ca transportam produse insotite numai de FACTURA si nu am avut AVIZ.
FACTURA nu a fost suficienta ?
Va multumesc pentru Raspuns
Cu Stima
Dorin
Cel mai recent răspuns: econo , utilizator 09:06, 11 Septembrie 2012
Avizul este utilizat nu numai pentru insotirea marfurilor in cadrul unei operatiuni de vanzare, ci si pentru insotirea pe timpul transportului a diverselor categorii de bunuri expediate in diverse situatii. Astfel, conform celor doua ordine ale Ministerului Finantelor, avizul este utilizat, in functie de destinatia bunurilor expediate sau receptionate, drept: document de insotire a marfii pe timpul transportului; document care sta la baza intocmirii facturii; dispozitie de transfer al valorilor materiale de la o gestiune la alta, dispersate teritorial, ale aceleiasi unitati; document de primire in gestiune; document de descarcare din gestiune a bunurilor cedate cu titlu gratuit.
Factura este un document care certifica o vanzare/cumparare de marfuri sau prestarea unui serviciu, este emisa de vanzator cumparatorului, prin care se face dovada proprietatii bunului cumparat si a pretului platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi pentru doua spatii comerciale gent gent Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. ... (vezi toată discuția)
Termen valabiliitate aviz de insotire al marfurilor ContSters250895 ContSters250895 avand in vedere k clientii ii caut si pot aparea si alte probleme(defectiuni,urgente,etc). (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii ContSters156394 ContSters156394 [b]1.[/b] Pentru ce cantitati de marfa este necesar un aviz de insotire a marfii? Spre exemplu, daca sunt persoana fizica si am achizitionat 100 de saci de ... (vezi toată discuția)