avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiunea prev de art.87 alin.1 nr 195\\2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiunea prev de art.87 alin.1 nr 1952002

Va salut,
In 04-04-12 am fost oprit de politia rutiera si aveam o alcoolemie de 0.52. Dupa ce probele biologice au ajuns la politie a urmat o audiere cu un comisar ce se ocupa cu dosarele penale , mi-a spus ca dosarul va fi trimis la parchet.
Astazi am primit o citatie care imi spune ca trebuie sa ma prezint la parchet in vederea audierii si prezentarii materialului de urmarire penala efectuat in cauza.
As dori sa stiu la ce sa ma astept , daca mai pot primi o contraventie sau daca o sa fiu condamnat. Si daca imi puteti spune ce ar fi indicat sa fac
Va multumesc
Daca ati fost citat la parchet in vederea prezentarii materialului de urmarire penala, inseamna ce veti fi trimis in judecata. Asta inseamna ca dosarul la ajunge la instanta de judecata-Judecatorie, care va va judeca, si cel mai probabil va aplica o condamnare cu suspendare (daca nu aveti alte antecendente penale). In aceasta ipoteza, este exlcusa aplicarea unei amenzi. Fapta dvs, de a conduce cu o imbibatie alcoolica peste limita legala, constituie infractiune, nu contraventie.
Ceea ce puteti face, este sa solicitati la procuror scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ. Este putin probabil sa il convingeti in acest sens.
In fata judecatorului, recurgeti la procedura recunoasterii vinovatiei prevazute de art.320`1 Cod procedura penala, si limitele pedepsei se vor reduce cu o treime. Invocati de asemenea si circumstante atenuante judiciare.
Chiar daca veti fi condamnat, cereti suspendarea conditionata a executarii pedepsei si se va stabili un termen de incercare. La implinirea acestui termen veti fi reabilitat, daca nu savarsiti alte infractiuni, si ca urmare a reabilitarii se va sterge condamnarea din cazierul dvs. Ca urmare a condamnarii permisul de conducere se va anula, si veti putea obtine un nou permis in termen de un an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de condamnare.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
Alina Borza, Avocat
In cazul in care reusesc sa il induplec pe procuror sa imi dea o sanctiune administrativa o sa primesc o suspendare a permisului de pana la 90 de zile?
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei imi acorda perioada de reabilitare si imi sterge din cazier condamnarea.
Pentru redobandire trebuie sa sustin doar un examen sau trebuie sa fac din nou scoala de soferi.
Va multumesc pentru informatii
Care a fost valoarea probelor biologice?
1 şi 0,85
îmi puteţi spune ce să fac la audiere?
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
achimescu, utilizator
Ce ati facut pana acum in apararea dvstra,ati solicitat calculul retroactiv,ati depus acte in circumstantiere?

Alte discuții în legătură

Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.70 costycom2003 costycom2003 Buna ziua,eu am fost oprit si detectat cu alc.0.70 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este pentru aceasta val ce se ... (vezi toată discuția)
Consum alcool + accident Capsa12 Capsa12 Am consumat alcool ca totii tinerii din ziua de azi si ma pus ala cu coarne sa ma urc la volan si am facut un accident din care au reiesit numai ... (vezi toată discuția)