avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiunea prev de art.87 alin.1 nr 195\\2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiunea prev de art.87 alin.1 nr 1952002

Va salut,
In 04-04-12 am fost oprit de politia rutiera si aveam o alcoolemie de 0.52. Dupa ce probele biologice au ajuns la politie a urmat o audiere cu un comisar ce se ocupa cu dosarele penale , mi-a spus ca dosarul va fi trimis la parchet.
Astazi am primit o citatie care imi spune ca trebuie sa ma prezint la parchet in vederea audierii si prezentarii materialului de urmarire penala efectuat in cauza.
As dori sa stiu la ce sa ma astept , daca mai pot primi o contraventie sau daca o sa fiu condamnat. Si daca imi puteti spune ce ar fi indicat sa fac
Va multumesc
Avand in vedere ca recursul a fost respins ca nefondat, aveti nevoie de fapt de sentinta judecatoriei legalizata cu mentiunea "definitiva prin respingerea recursului la data x".
Astfel, dupa ce decizia instantei de recurs va fi redactata ( termenul de redactare este de 20 de zile de la pronuntare), dosarul va fi inaintat instantei de fond, respectiv judecatoriei.
Formulati o cerere adresata presedintelui instantei, pe calea careia solicitati eliberarea unei copii xerox legalizate a hotararii pronuntate de instanta de fond ( pentru eliberarea unei copii xerox unele instante solicita taxa de timbru de 1.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei pentru fiecare pagina).
Pentru legalizare anexati::-taxa de timbru de 2.00 lei, timbru jud. de 0,15 lei.

Revin cu o noua intrebare si un rezumat al cazului.
Mi-a fost anulat permisul(alcolemie) a trecut un an de la data ramanerii definitive si irevocabile a deciziei.
Intrebarea este: POT CERE AMNISTIA pentru a scapa de cazier?
Multumesc
achimescu a scris:

Revin cu o noua intrebare si un rezumat al cazului.
Mi-a fost anulat permisul(alcolemie) a trecut un an de la data ramanerii definitive si irevocabile a deciziei.
Intrebarea este: POT CERE AMNISTIA pentru a scapa de cazier?
Multumesc

Stimate domn, dupa 2 ani si 10 luni o sa intervina reabilitarea de drept, daca nu mai faceti alta isprava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.70 costycom2003 costycom2003 Buna ziua,eu am fost oprit si detectat cu alc.0.70 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este pentru aceasta val ce se ... (vezi toată discuția)
Consum alcool + accident Capsa12 Capsa12 Am consumat alcool ca totii tinerii din ziua de azi si ma pus ala cu coarne sa ma urc la volan si am facut un accident din care au reiesit numai ... (vezi toată discuția)