avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Întreþinerea pentru un apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Întreþinerea pentru un apartament nelocuit

Detin un apartament în care merg rar, doar ca să aerisesc, dar mi se impune să plătesc întreţinerea. E legal?

Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:55, 16 Iunie 2022
Da. Apartamentul nu sta in aer suspendat, face parte dintr-un imobil care este intretinut, are cai de acces comune, subsol si plafon, are conducte de apa si poate de gaz.
Intr-un apartament nelocuit nu se platesc cheltuieli pe numar de persoana (gaze, gunoi menajer, energie electrica). Se platesc celelalte cheltuieli pe cota parte individa( salariile, intretinere ascensor, intretinere interfon, fond de reparatii, comisioane banca, etc). Iarna veti plati si caldura(daca nu este bloc cu repartitoare).
da si este absolut legal
in ziarul Libertatea scrie ca nu este legal
[ link extern ]
Avand in vedere ca apartamentul respectiv este situat in imobil ,dispozitiile in vigoare prevad obligatia proprietarului de a achita cote parti comune- inclusiv in situatia in care apartamentul nu este locuit in fapt
Impunerea de platii cote parti comune este intemeiata pe dispozitiile L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Chiar daca raspunsul din ziarul mentionat sustine nelegalitatea impunerii de costuri parti comune,
persoana care a emis opinia a omis sa precizeze si temeiul legal care prevede neplata de obligatii pentru spatiul cu destinatia de locuit in perioada neutilizarii acestuia .

Alte discuții în legătură

Plata intretinere mari112 mari112 Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Repartizare energie termica Davidcugir Davidcugir Am un apartament in Oradea intr-un bloc cu repartitoare de caldura. Din 2010 nu mai locuieste nimeni in locuinta, deoarece sint rezident in Germania. Din 2011 ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata la intretinere pentru un apartament nelocuit danapascu01 danapascu01 As vrea sa va relatez o situatie legata de plata intretinerii pentru un apartament in care nu locuieste nimeni: in primul rand, in blocul respectiv locatarii ... (vezi toată discuția)