avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contabilitate in partida simpla
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contabilitate in partida simpla

sunt PFA si am angajati. Am transmis D112 , si am platit prin Trezorerie obligatii salariale conform dfeclaratiei . Pe stat de polata am total cheltuieli cu salariile 1000 lei . Obligatiile pentru imp pe salarii si celelalte sunt in suma de 600 de lei.
1. Va rog sa-mi spuneti cum operez cheltuielile cu salariile in cazul in care eu sunt pe minus in registrul de casa si daca trebuie sa tai chitanta pentru suma de 1000 de lei , adica cheltuieli totale cu salariile.
Chitanta de la Trezorerie in suma de 600 lei o trec in RJIP la cheltuieli deductibile? sau o arhivez la statul de plata aferent lunii in care s-a facut plata.

Daca la data cand trebuia sa platesc salariile adica 15 sept. nu am banii in casa cum procedez?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 19:23, 13 Septembrie 2012
Doamna sunteti in eroare grav, nu este posibil sa fiti "pe minus" in registrul de casa. Nu se poate asa ceva, nu exista in contabilitate fie ea si in partida simpla notiunea de minus in contul de casa. :O
Iar nu inteleg cum sa taiati chitanta pentru cheltuieli !!!!!????? Chitanta se emite cind incasati venituri #-o Sincer luati legatura cu un contabil si va va lamuri ce si cum, e varza evidenta dv.
Daca nu aveti bani in casa la data platii salariilor, ori taiati chitanta ca ati incasat ceva bani, daca nu "imprumutati" firma cu ceva bani. Si ascultati sfatul lui @br_nicku :
Sincer luati legatura cu un contabil si va va lamuri ce si cum, e varza evidenta dv.
Daca sunteti PFA cum de utilizati registrul de casa ?
Restul de plata din statul de salarii si chitantele cu sumele platite la Trezorerie pentru contributii angajator si salariati + impozitul pe salarii,le treceti la plati in RJIP,acestea fiind
cheltuieli deductibile.
Restul intrebarilor referitoare la, daca aveti bani in casa,taierea de chitante pentru acoperirea salariilor,nu isi au rostul in cazul PFA.
aveti registrul de incasari si plati , daca nu aveti bani pentru salarii reduceti timpul si valoarea salarilor o perioada de timp.

in registrul de incasari sunt mentionate veniturile din incasari care le permite activitateaPFA ului nu si imprumuturile, este normal sa fiti pe minus daca aveti stocuri de marfa, materii prime, in rest trebuie sa va concediati salariatii daca nu este asa.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)
Pfa venit real, fara chitante break_noon break_noon Am si eu niste intrebari, daca se poate. Pina anul trecut am fost la norma de venit, de anul asta sunt la venit real, asa ca trebuie sa completez registrul ... (vezi toată discuția)
Pfa neinregistrat inca la administratia financiara tokiyo tokiyo Buna ziua, Numele meu este Ana si mi-ar prinde bine de niste lamuriri, va rog. Problema mea este urmatoarea: din data de 04.06.2010 \"exist\" legal ca si ... (vezi toată discuția)