avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Stare de insolvabilitate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Stare de insolvabilitate

Am o datorie de 21.109 obligatii fiscale pt un srl .Astazi am primit de la Finante un proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate.(deoarece firma nu inregistreaza bunuri si venituri urmaribile). Intrebarea mea este ce urmeaza ,la ce trebuie sa ma astept in continuare.
Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ionut27031987 , utilizator 18:01, 3 Ianuarie 2019
Pentru a cere insolventa AFP are nevoie sa existe o datorie de minim 45.000 lei.
Cu alte cuvinte va invita sa va cereti insolventa singur.
45.000 asa stiam si eu .

,,..........in baza prevederilor art.176 din OG nr 92/2003 privind codul de procedura fiscala ,republicata cu modificarile si completarile ulterioare, prin prezentul proces verbal este CONSTATATA STAREA DE INSOLVABILITATE a debitorului SC........ ,,. Creantele inregistrate de ............. declarat INSOLVABIL prin prezentul proces verbal,vor fi administrate si trecute in evidenta separata.

Nu cred ca imi cer mie sa declar insolventa .
NU va cer explicit sa va declatati insolventa.
Avand insa in vedere faptul ca in conformitate cu legea 85/2006 cu privire la insolventa, dvs. aveti obligatia sa va declarati aparitia starii de insolventa vadita, insolventa este prezumata ca fiind vadita, atunci cand debitorul, dupa 30 de zile de la scadenta, nu a platit datoria sa fata de unul sau mai multi creditori, puteti cere declansarea procedurii.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
adelaida_07, utilizator
,, aveti obligatia sa va declarati aparitia starii de insolventa vadita,, ..... nu cred ca ma pot obliga sa cer insolventa .Pe mine acest lucru nu ma deranjeaza (faptul ca am fost declarat insolvabil si s-a renuntat la executarea silita) pt ca oricum nu mai aveam activitate pe firma de cateva luni .
As dori sa stiu ce trebuie sa fac in continuare.
Revin din nou .Am primit dupa procesul verbal mentionat mai sus o adresa de la Fisc unde imi comunica faptul ca ar vrea sa ,,atraga raspunderea solidara a mea (administratorul firmei).
Poate cineva sa sa ma ajute cu un sfat .Am inteles ca as putea sa le mai dau ceva bani din cand in cand dar daca eu pe firma nu mai am activitate de ceva luni buni.....as dori sa declar firma inactiva temporar dar nu stiu daca este posibil.Se poate atrage raspunderea mea atata timp cat firma a mers din ce in ce mai prost iar din cei 21.109 aproape jumatate sunt dobanzi si penalitati.
Va rog mult sa-mi dati un sfat cu ce ar trebui sa fac in continuare.....sincer nu ma intereseaza ce se intampla cu firma pt ca oricum nu pot sa o mai pun pe picioare nemaiavand bani pt materia prima dar nu doresc sa imi atraga mie raspunderea solidara si sa platesc eu ca si persoana fizica datoriile firmei.
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Declarare insolvabilitate STEFAN ALINA STEFAN ALINA Ce se intampla in cazul in care o societate care nu mai desfasoara activitate din 2011, (suspendata) cu datorii la bugetul de stat in urma unei proceduri ... (vezi toată discuția)
Proces verbal declarare insolventa aadynna aadynna finantele pot intocmi proces verbal de declarare a starii de insolventa chiar daca obligatiile fiscale restante sunt sub 45.000 lei? (vezi toată discuția)
Cerere de deschidere a procedurii insolventei Doinab Doinab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am primit un BO de la un debitor, s-a refuzat la plata de catre banca trasa, l-am investit cu ... (vezi toată discuția)