avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare drept de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare drept de succesiune

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea speta.Sunt mostenitor prin certificat de mostenitor a unei cote parte dintr-un teren arabil la care nu s-a facut carte funciara, cadastru si dezmembrare.
Titlul de proprietate pentru acest teren se afla in posesia unei rude care nu doreste sa-l puna la dispozitie pentru efectuarea vanzarii cotei parte. Mentionez ca pentru respectivul titlu de proprietate sunt mostenitori de drept 4 persoane care au succesiunile efectuate. 2 parti doresc sa vanda, celelalte 2 nu, si nici nu sunt dispuse sa puna la dispozitie copii dupa CI si nici originalul titlului de proprietate. Stiu ca exista varianta cu judecarea in instanta, insa este o procedura ce poate dura mult timp. As vrea sa stiu daca, in cazul in care gasesc un cumparator, as putea vinde intr-un mod mai rapid, si daca da, va rog sa ma sfatuiti.
Reformulez : este posibil sa inchei un contract de vanzare a cotei mele parte in cazul in care detin doar certificatul de mostenitor original si o simpla copie dupa titlul de proprietate ?

Va multumesc anticipat,



Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:47, 13 Septembrie 2012
pentru a vinde terenul prin act autentic- notarul cere titlul de proprietate in original, nemaivorbind ca va trebui sa se faca mentiune pe titlu ca se vinde doar o cota-parte din suprafata totala
Certificatul de mostenitor tine loc de act de proprietate.
Fara se iesiti din indiviziune nu se poate vinde terenul care va apartine drept cota parte pentru ca nu se poate face contract de vanzare la notar.
Iesirea din indiviziune o puteti cere si avand doar copia titlului de proprietate.
Chiar daca ati fi in posesia titlului in original tot nu se poate vinde cota parte din teren.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
adelaida_07, utilizator
Cum se procedeaza la iesirea din indiviziune?
Depindem cumva de ceilalti 2 mostenitori care nu vor sa vanda?
Multumesc
Iesirea din indiviziune o poate solicita si unul dintre mostenitori si nu este necesar acordul de vointa al celorlalti mostenitori.
Prin actiune in instanta sunt chemati la partajul succesoral toti mostenitorii.
Conform legii nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune.
Cat priveste vanzarea cei care nu doresc sa vanda pot sa nu vanda partea lor din mostenire.


Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren arabil in conditiile unui titlu de proprietate comun MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frati au 12 ha teren arabil, fiecare cate 4 ha, dar titlul de proprietate este comun. Fiecare frate are in schimb un certificat individual de intrare in ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arabil extravilan fara act de partaj cata14dc cata14dc Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate vinde un teren arabil extravilan in cazul in care exista un titlu de proprietate pentru 7 ha cu 4 proprietari trecuti ... (vezi toată discuția)
Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)