avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare apartament pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor

Buna seara!

Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile?
Daca se poate ,ce drepturi avem noi, parintii, asupra imobilului respectiv.
De asemenea ma intereseaza daca(noi,parintii) ,ajungem in imposibilitatea de a mai plati un credit ipotecar la o banca , daca poate sa execute silit apartamentul de pe numele copilului.

V amultumesac anticipat!
Cel mai recent răspuns: Luca01 , utilizator 21:48, 12 Mai 2020
dari11 a scris:

Buna seara!

Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile?
De asemenea ma intereseaza daca(noi,parintii) ,ajungem in imposibilitatea de a mai plati un credit ipotecar la o banca , daca poate sa execute silit apartamentul de pe numele copilului.

V amultumesac anticipat!

1.Copilul nu poate sa cumpere, nu are capacitate de exercitiu.
I se poate face un contract de donatie. Daca il donati cu o luna inainte de executarea silita, exsita posibilitatea sa va anuleze banca contractul de donatie (in instanta) pt ca acel contract s-a facut in dauna debitorilor.

Il donati mai devreme si inserati clauza de inalienabilitate pana la....exemplu: terminarea studiilor universitare, casatorie, etc. Asa copilul nu va vinde apartamentul imediat ce face 18 ani, iar apoi se mai coace la minte si nu-l vinde. (stiu ca nu va ganditi acum la asta, va ganditi numai la banca, dar noi avocatii vedem mai multe in practica).

2. Niciun drept nu aveti ca parinti asupra bunului.
3. Nu se poate executa bunul copilului pentru datoriile parintilor

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Mihaela Enache, Avocat
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti daca in cazul in care o bunica face contract de donatie catre un nepot minor, parintii minorului pot ataca aceasta donatie? Mentionez ca parintii minorului sunt divortati.

Va multumesc.

Mihaela Enache a scris:

dari11 a scris:

Buna seara!

V amultumesac anticipat!

1.Copilul nu poate sa cumpere, nu are capacitate de exercitiu.
I se poate face un contract de donatie. Daca il donati cu o luna inainte de executarea silita, exsita posibilitatea sa va anuleze banca contractul de donatie (in instanta) pt ca acel contract s-a facut in dauna debitorilor.

Il donati mai devreme si inserati clauza de inalienabilitate pana la....exemplu: terminarea studiilor universitare, casatorie, etc. Asa copilul nu va vinde apartamentul imediat ce face 18 ani, iar apoi se mai coace la minte si nu-l vinde. (stiu ca nu va ganditi acum la asta, va ganditi numai la banca, dar noi avocatii vedem mai multe in practica).

2. Niciun drept nu aveti ca parinti asupra bunului.
3. Nu se poate executa bunul copilului pentru datoriile parintilor

Buna ziua,rog daca puteti sa mi spuneti,
Înainte de căsătorie am cumparat un imobil prin programul prima casa 4
La căsătorie eu si sotul am semnat la starea civila contractul cu separare de bunuri
Din prima căsătorie sotul are 2 copii adulți peste 30 ani,
Si impreuna avem un băiețel de 3 anișori.
Intrebarea mea este..cum fac si ce act trebuie să fac ca tot ceea ce am ca si bunuri sa le trec pe numele copilului nostru fiind si tatăl de acord ca tot ce avem sa fie pe numele copilului nostru fara drepturi copii lui cei mari..precizez ca ei au fost sustinuti financiar de tatăl lor mereu.Care act este cel care nu poate fi atacat?
Va multumesc anticipat

Luca01 a scris:

Buna ziua,rog daca puteti sa mi spuneti,
Înainte de căsătorie am cumparat un imobil prin programul prima casa 4
La căsătorie eu si sotul am semnat la starea civila contractul cu separare de bunuri
Din prima căsătorie sotul are 2 copii adulți peste 30 ani,
Si impreuna avem un băiețel de 3 anișori.
Intrebarea mea este..cum fac si ce act trebuie să fac ca tot ceea ce am ca si bunuri sa le trec pe numele copilului nostru fiind si tatăl de acord ca tot ce avem sa fie pe numele copilului nostru fara drepturi copii lui cei mari..precizez ca ei au fost sustinuti financiar de tatăl lor mereu.Care act este cel care nu poate fi atacat?
Va multumesc anticipat

Niciunul.
Vanzare nu se poate încheia, fiindcă minorul nu are bani să cumpere, iar donația este supusă reductiunii daca încalcă rezerva succesorala a celorlalți doi copii.
Raluk0207. Mulțumesc mult pentru răspuns,
Dar de exemplu ce act poate face soțul pentru a și împlini dorința.
Specific ca contractul de vânzare sau de donație ar fi doar pentru casa pe care eu am dobândit o pe numele meu dinainte de căsătorie și în continuare plătită de mine în același timp soțul având și el venit și anume pensie de boala. Asta este problema mea dacă copii lui ar putea sa ma atace prin prisma venitului lui... Nu ca eu nu as avea act de cumpărare pe numele Meu anterior căsătoriei. Mulțumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Mostenire copil minor roxana_dido roxana_dido CUM ANUME POATE UN PARINTE, PROPRIETAR AL CASEI FAMILIEI SA LASE MOSTENIRE COPILULUI SAU MINOR CASA, FARA A PUTEA ATACA APOI ACEL ACT?MENTIONEZ CA SOTII NU MAI ... (vezi toată discuția)
Acte imobil pentru copil minor-nepot catalina.p catalina.p Bunicii ( sot-sotie cu varste de peste 73 ani ) bolnavi ai unui nepot in varsta de numai 3 ani- minor vor sa cumpere pe numele si pentru nepotul lor (in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca unguruiulica unguruiulica buna..am un credit care nu l-am mai platit din 2007 ...sunt casatorita si am un apartament pe numele meu..daca-l trec pe numele copilului el fiind minor ce ... (vezi toată discuția)