avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema cu societate de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema cu societate de asigurari

Buna ziua,

Am o problema destul de interesanta, legata de o societate de asigurari, desi ar trebui sa ii dau numele nu o s-o fac.
Uitati care e problema: In 2007 am fost plecat in SUA, cu un program WORK & TRAVEL,si cu ocazia asta am platit acest program si am primit si o asigurare de calatorie, cu o limita de 50.000 USD.

Acolo am avut o problema medicala (o umflatura a unui deget de la picior si o durere in calcai destul de puternica), fara a mi se intampla nimic in acest sens, gen accident sau alte chestii, si am mers la o clinica de acolo pentru a vedea ce se intampla. Clinica mi-a solicitat aceea asigurare sub forma unui carnetel si mi-au acceptat-o pentru a ma consulta.

Consultul a fost unul simplu o radiografie si cam atat. Peste putin timp la adresa unde locuiam, in SUA, am primit o instiintare cu valoarea serviciilor medicale in care se specifica faptul ca serviciile erau acoperite de asigurare.

M-am intors in tara, in acelasi an, si mi-am continuat viata. De curand am primit o instiitare de la o companie de "ASISTENTA IN ASIGURARI" care lucreaza in compania de asigurari, prin care mi se solicita o declaratie scrisa legata de evenimentul medical. Am sunat la un numar de telefon de contact si mi-au spus despre caz, dar au mentionat alte costuri ale serviciilor medicale, mai mari, dar sub limita de 50.000 USD

M-am deplasat la un sediu al companiei de asigurari, unde nu mi s-a comunicat nimic din nu stiu ce motive si mi s-au dat numere de telefon la care nu prea raspunde nimeni.

Am sunat din nou la compania de "ASISTENTA IN ASIGURARI" si din nou mi-au spus ca trebuie sa le trimit o declaratie si o copie dupa o fisa medicala de la medicul de famile.

Deci in momentul de fata chiar nu stiu ce implicare am eu, avand in vedere situatia prezentata, asigurarea acopera suma costurilor, e problema lor si chiar nu vreau sa le mai trimit nici o declaratie si plus de asta eu trebuie sa suport niste costuri pentru a obtine fisa medicala, avand in vedere ca medicul de familie e din alt oras

Intrebarea mea e pot fi sa am conflicte juridice(gen procese, chemari in judecata) daca nu le ofer nici o informatie, pana la urma nu e de domeniul meu evenimentul medical, si de ce trebuie sa declar eu ceva in scris?

Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 16:48, 28 Ianuarie 2009
Asigurarea medicala de calatorii in strainatate acopera riscul de accident sau imbolnavire subita. Asiguratorul are dreptul sa ceara lamuriri suplimentare inainte de a-si onora obligatia de plata.
Aveti nevoie de copia dupa fisa de la medicul de familie pentru a demonstra faptul ca problema medicala nu exista anterior respectivei calatorii,deci se incadreaza la -inbolnavire subita-
Chiar daca este neplacut,sfatul meu este sa va dati tot concursul, pentru ca cineva trebuie sa plateasca si nu este normal sa fiti d-voastra aceea. Referitor la incarcarea facturii,ar dura mult sa dovediti ,macar nu depaseste suma asigurata prin polita de asigurare ,deci nu va afecteaza. Mult noroc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare complexa in strainatat calatorie maria1956 maria1956 Buna seara ,sunt in urmatoara situatie;pe data de 08.08.2017 am ajuns in Grecia. pe data de .9.08.2017 in jurul orei 15 am fost sunat din tara deoarece mama a ... (vezi toată discuția)
Asigurare turist/insolventa rdrani2005 rdrani2005 Buna ziua, Pot recupera suma achitata ptr o vacanta de la firma de asigurari cu care au incheiat polita de asigurare , daca agentia de turism a intrat in ... (vezi toată discuția)
Asigurare de calatorie in strainatate pentru elevi de18 ani odr1 odr1 as dori sa stiu daca este obligatorie o asigurare medicala pentru un elev de 18 ani daca pleaca in vacanta in spania. (vezi toată discuția)