Anul trecut in 2011 am castigat un proces, ce l-am avut cu DGASPC - Iasi si CPC - Iasi, cu mentiunea definitiva si irevocabila. Anul acesta am chemat in judecata pe DAGASPC - Iasi si CPC - Iasi pentru a fi obligate sa-mi plateasca despagubiri.
Insa instanta s-a pronuntat pe fond, in urma invocarii exceptiei lipsei capacităţii procesuale a Comisiei pentru protecţia Copilului Iaşi (CPC - Iasi), respingandu-mi cererea. Practic instanta a tinut cont numai de exceptia invocata de catre CPC - Iasi si ca nu a tinut cont de cealalta institutie chemata in instanta DGASPC - Iasi.
Cred ca odata ce am mentionat in Chemarea in judecata pe cele doua institutii DGASPC - Iasi si CPC - Iasi, instanta trebuia sa nu respinga cererea doar ca CPC - Iasi a invocat exceptia (mai sus enuntata).
Tin sa adaug faptul ca acest proces de daune l-am bazat pe Sentinta definitiva si irevocabila pe care am obtinut-o anul trecut, in care se arata foarte clar abuzul exercitat de catre cele doua institutii.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru recurs.
Poate ma mai repet, imi cer zcuze, insa doresc sa stiu ... pana la sosirea sentintei pe fond a tribunalului si pana sa fac recurs ar dura ceva timp.... Insa pot sa apelez la urmatoarea procedura, mai jos enuntata? Cum si cand as putea sa o fac?
Anul trecut in 2011 am castigat un proces, ce l-am avut cu DGASPC - Iasi si CPC - Iasi, cu mentiunea definitiva si irevocabila. Anul acesta am chemat in judecata pe DAGASPC - Iasi si CPC - Iasi pentru a fi obligate sa-mi plateasca despagubiri.
Insa instanta s-a pronuntat pe fond, in urma invocarii exceptiei lipsei capacităţii procesuale a Comisiei pentru protecţia Copilului Iaşi (CPC - Iasi), respingandu-mi cererea. Practic instanta a tinut cont numai de exceptia invocata de catre CPC - Iasi si ca nu a tinut cont de cealalta institutie chemata in instanta DGASPC - Iasi.
Cred ca odata ce am mentionat in Chemarea in judecata pe cele doua institutii DGASPC - Iasi si CPC - Iasi, instanta trebuia sa nu respinga cererea doar ca CPC - Iasi a invocat exceptia (mai sus enuntata).
Tin sa adaug faptul ca acest proces de daune l-am bazat pe Sentinta definitiva si irevocabila pe care am obtinut-o anul trecut, in care se arata foarte clar abuzul exercitat de catre cele doua institutii.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru recurs.
Iata si mesajul de pe portalul instantei dat pe 12 septembrie 2012 : Solutie: Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale a Comisiei pentru protecţia Copilului Iaşi şi , în consecinţă , respinge cererea formulată de reclamant.
Conform Codului de Procedura Civila in vigoare
Indreptarea hotararii Art. 442
(1) Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si orice alte erori materiale cuprinse in hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu ori la cerere.
(2) Instanta se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu. Partile vor fi citate numai daca instanta socoteste ca este necesar ca ele sa dea anumite lamuriri.
(3) In cazul hotararilor, indreptarea se va face in ambele exemplare ale hotararii.
Lamurirea hotararii si inlaturarea dispozitiilor contradictorii Art. 443
(1) In cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea dispozitivului hotararii ori daca acesta cuprinde dispozitii contradictorii, partile pot cere instantei care a pronuntat hotararea sa lamureasca dispozitivul sau sa inlature dispozitiile potrivnice.
(2) Instanta va rezolva cererea de urgenta, prin incheiere data in camera de consiliu, cu citarea partilor.
(3) Incheierea se va atasa la hotarare, atat in dosarul cauzei, cat si in dosarul de hotarari al instantei.
Completarea hotararii Art. 444
(1) Daca prin hotararea data instanta a omis sa se pronunte asupra unui capat de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotararii in acelasi termen in care se poate declara, dupa caz, apel sau recurs impotriva acelei hotarari, iar in cazul hotararilor date in caile extraordinare de atac sau in fond dupa casarea cu retinere, in termen de 15 zile de la pronuntare.
(2) Cererea se solutioneaza de urgenta, cu citarea partilor, prin hotarare separata. Prevederile art. 443 alin. (3) se aplica in mod corespunzator.
Puteti sa-mi spuneti daca pot sa depun acum catre instanta care a judecat fondul cauzei mele...mai sus mentionata....o cerere de completare si lamurire pentru decizia de fond, inainte ca instanta de fond sa emita redactarea hotararii....
Daca da puteti sa-mi dati un model de cerere???
Deocamdata nu aveti ce lamuri/completa la despozitivul hotararii pentru ca nu aveti inca motivarea sentintei data de instanta de fond.
Dupa ce veti primi motivarea veti declara fie o cale de atac daca hotararea este nelegala si netemeinica, existand greseli de aprecieri ale situatiei de fapt, a probelor si a legislatiei aplicabile in speta.
Fie veti face o cerere de lamurire/completare dispozitiv, daca sentinta cuprinde erori de natura celor care pot fi corecate prin aceste mijloace procedurale.
Recurs
aser
Daca se admite la recurs exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta ce hotarari se pot ? credeti ca doua, de anulare sau de casare cu trimitere la ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez?
romeoiasi
In data de 07.09.2012, voi implini 26 de ani, iar cei din cadrul conducerii Complexului de Servicii Comunitare ?Bucium?- [...], prin asistentul-social [...], ... (vezi toată discuția)