avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor

Buna seara.In urma cu o saptamana am fost chemat la sectia de politie de pe raza comunei in care locuiesc,in legatura ca am furat un vitel.Un recidivist care este vecin cu mine m-a influentat sa ma duc cu el sa furam animalul.Eu nu am intrat in curtea partii vatamate ci recidivistul,eu prelund animalul si dus mai departe sa-l vand.Cand am fost chemat la sectia de politie nu am recunoscut,iar a doua oara am recunoscut fapta.Am dat declaratie ca imi recunosc fapta.Acuma eu m-am impacat cu pagubitul,mi-a cerut 1000lei despagubire pt animal ca sa isi retraga plangerea.Daca si-a retras plangerea eu mai pot pati ceva?Intre timp l-a adus pe recidivist in localitate sa faca reconstituirea infractiunii,iar eu am fost luat si dus la tribunal sa dau declaratie ca martor,iar judecatorul mi-a spus ca este posibil sa primesc 2 ani cu suspendare fiind la prima abatere si amenda penala.Va rog frumos sa ma lamuriti dc daca partea vatamata si-a retras plangerea si ne-am impacat,iar pe recidivist nu vrea sa-l ierte de ce eu primesc 2 ani cu suspendare sau amenda penala.Multumesc anticipat!
Chiar daca si-ar retrage plangerea ( ceea ce nu se poate) procesul tot va continua.

Presupun ca procurorul v-a spus de suspendare sau amenda penala si nu judecatorul.

Daca veti fi martor in proces nu mai puteti fi condamnat.

Cititi ce scrie in citatie.
Martor sau inculpat?
Dar mi s-a spus de la politie ca daca persoana de la care am furat isi retrage plangerea si ii platesc prejudiciul nu mai am nicio treaba.Sa inteleg ca deja dosarul a fost trimis mai departe?
E posibil sa nu mai aveti nicio treaba dar nu pentru ca isi retrage plangerea ci pentru ca se va acoperi prejudiciul.
Este cu totul altceva din punct de vedere juridic.
In declaratie am fost ca si inculpat.Ce se poate intampla acuma?
Poate va scrie martor in urmatoarea citatie.
Asteptati sa vedeti.

Alte discuții în legătură

Lovire - pedeapsa strumful strumful Buna ziua, Acum cateva saptamani am iesit intr-o seara in club, am baut ceva pana am fost ametit destul de bine.Si inauntra am avut o mica altercatie cu ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Furt comis in termenul de incercare alexbeleaciorani alexbeleaciorani Buna seara.In luna septembrie, impreuna cu un recidivist am sustras din curtea unui om un vitel.Eu decat l-am preluat si l-am dat altcuiva sa-l vanda.Nu am ... (vezi toată discuția)