avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt comis in termenul de incercare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt comis in termenul de incercare

Buna seara.In luna septembrie, impreuna cu un recidivist am sustras din curtea unui om un vitel.Eu decat l-am preluat si l-am dat altcuiva sa-l vanda.Nu am intrat in curte la omul respectiv..Mi-am recunoscut fapta, am ajuns la o intelegere cu proprietarul animalului sa ii platesc paguba, retragandu-si in cele din urma plangerea.Dupa ce si-a retras plangerea,fapta mea a ajuns in instanta.Fiind la prima abatere am primit 1 an cu suspendare, decizia fiind luata pe data de 12ianuarie 2013.
Problema mea este ca in urma cu 1 saptamana,plecand sa prindem iepuri de camp cu cativa prieteni,in drum spre casa,iepurii unui om erau pe drum, iar noi i-am prins.Persoana respectiva a sunat la 112 si a depus plangere impotriva noastra,retragandu-se a 2a zi.Intrebarea mea este:pot pati ceva deodata ce sunt in perioada de incercare iar sesizarea a fost facuta prin apel telefonic la 112???Animalele erau pe drumul public.Sesizarea pleaca mai departe???
Cel mai recent răspuns: alex94 , utilizator 20:12, 26 Ianuarie 2013
Nu veti fi cercetat pentru furt deoarece iepurii se plimbau agale pe soseaua principala :) dar pentru ca politia este obligata sa investigheze aceasta reclamatie facuta prin serviciul 112 si obtina un rezultat al acestei anchete, poate aveti ghinionul sa se sesizeze pentru infractiunea de braconaj reglementata de Legea nr.407/2006 a vanatorii, si a protectie fondului cinegetic.
Cel mai probabil , odată ce veţi fi trimis în judecată pentru fapta dvs. ( dacă se va ajunge acolo), va avea loc revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei, şi veţi executa pedeapsa în penitenciar, adică pedeapsa suspendată plus noua pedeapsa.Nu va avea loc contopirea celor 2 pedepse.
In primul rand vorbim de animale domestice nu salbatice,apoi,chiar daca iepurii nu se aflau in incinta proprietatii fapta tot furt este deoarece nu se poate considera ca repectivele animale au iesit din posesia juridica a proprietarului lor doar pentru simplu motiv ca erau in fata curtii,daca ar fi sa analizam asa o atare situatie toate autoturismele din mediul rural ar fi indesate de necuvantatoare.
Eu am retinut din descrierea utilizatorului, ca el impreuna cu alti cativa amici, au plecat la "vanatoare" de iepuri de camp. Pe drum...nu se specifica daca este drum forestier, drum de tara sau sosea, au intalnit niste iepuri.
Aici pot exista 2 variante:
1.Daca acestia aveau aceasi coloratura cu cei de camp, se aflau intr-o zona unde este probabil sa intalnesti iepuri de camp, utilizatorul a crezut sa sunt salbatici si atunci nu este furt, ci doar braconaj pentru ca nu avea autorizatie, chiar daca sezonul de vanatoare se incheie la sfarsitul lunii ianuarie.
2.Daca aveau coloratura iepurilor de casa si se aflau intr-un loc public cu trafic, atunci trebuia sa se gandeasca ca apartin cuiva, deoarece numai iepurii domesticiti sunt obisnuiti cu oamenii si nu se sperie atat de usor ca cei salbatici, si in consecinta comite un furt.
"Problema mea este ca in urma cu 1 saptamana,plecand sa prindem iepuri de camp cu cativa prieteni,in drum spre casa,iepurii unui om erau pe drum, iar noi i-am prins."

Din descriere eu inteleg ca sant iepurii unui gospodar.

Alte discuții în legătură

Ajutor alex94 alex94 Buna seara.In urma cu o saptamana am fost chemat la sectia de politie de pe raza comunei in care locuiesc,in legatura ca am furat un vitel.Un recidivist care ... (vezi toată discuția)
Câine împușcat de indivizi aflați la braconaj, care încearcă să-și mușamalizeze faptele. căror organe mă pot adresa ca să nu rămână nepedepsiți? CristianaMarinela CristianaMarinela Buna seara! In data de 30.12.2017 cainele meu, rasa Ogar englez s-a speriat din cauza petardelor care s-au dat pe strada pe care locuiesc si a plecat de acasa ... (vezi toată discuția)
Impuscarea unei persoana care imi incalca proprietatea privata andoseg2 andoseg2 Buna ziua, Daca detin terenuri agricole iar persoane necunoscute patrund pe terenurile mele si fura , pot sa le impusc ? Voi fi tras la raspundere pentru ... (vezi toată discuția)