avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... compensatii in caz de deces in timpul, in legatura sau ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

compensatii in caz de deces in timpul, in legatura sau din cauza serviciului

In ce conditii poate fi considerat ca decesul unei persoanei (militar in activitate) a survenit in timpul SERVICIULUI?
Cazul particular de deces in urma contractarii unei neoplazii (cancer diagnosticat de aproximativ 3-4 ani) care nu este boala profesionala poate fi considerat ca fiind in timpul serviciului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 22:55, 15 Septembrie 2012
Observand ca in art. 4 alin. (2) din LEGEA nr.319/2006 a securitatii şi sanatatii in munca se specifica faptul ca tr sa se tina seama de principiile stabilite prin aceasta lege in cazul anumitor activitati specifice din serviciile publice, cum ar fi fortele armate sau politia, se poate spune, in baza prevederilor acestei legi ca atata timp cat nu este vorba de o boala profesionala decesul nu poate fi considerat ca fiind un ‘accident de munca mortal”.
Numai in conditiile in care un deces se produce ca urmare a unei boli profesionale sau legate de profesie, care a fost semnalata si cercetata ca atare, poate fi incadrat (in urma unei cercetari si intocmirea unui dosar de cercetare) ca accident de munca mortal.
Ce ati prezentat dumneavoastra nu are nici o legatura cu o astfel de incadrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boli profesionale Dori29 Dori29 Buna Am lucrat in armata 6 ani in perioada asta am tras cu mai multe tipuri de arme fara nici o protectie inpotriva sunetului in urma caruia am o pierdere a ... (vezi toată discuția)
Accident in timpul programului de munca vasiledela4 vasiledela4 am avut un accident de masina in timpul programului de lucru firma trebuia sa anuntie ca accident de munca itm? daca eu nu trebuia sa fiu la lucru pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Accident auto in timpul orelor de serviciu. emillius emillius Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca atunci cand un angajat este implicat intr-un accident auto in timpul orelor de serviciu, trebuie anuntat ITM-ul? ... (vezi toată discuția)