avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... card de credit restant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

card de credit restant

Buna ziua, va rog ajutati-ma cu un raspuns.Am aun card de credit la raif de 100 mil .Pana acum un an am reuist sa il platesc la zii , desi banca imi cerea mai mult decat era normal ca suma minima(isi asigura un rulaj presupun)o parte din banii putand sa ii scot de pe card dupa depunerea din fiecare luna.La un moment dat nu am mai putut sa platesc decat dobanda(aproximativ) pe care am vaz ca o iau ei la suma de pe card.Au calculat astfel de la acel moment ca am inarziat cu plata 365 de zile si ca tb sa le dau totii banii inapoi in 4 rate sau toti deodata.Nu am reusit sa ajung cu ei la niciun consens , la nici o restructurare a cardului, desi initial au spus ca e posibil. Ce mi se poate intampla?? e intrebarea mea.blocare card??poprire??contractul de card este titlu executoriu?? recuperatoriii???am de gand sa platesc cat pot in fiecare luna si sa il achit...dar nu stiu sincer ce va urma.
Banca va vinde cel mai probabil debitul catre diverse firme, denumite de public drept ``recuperatori```.

Exista 3 posibilitati>
1. Să vă execute silit. Adică să înceapă procedura legală de executare silită în instanta și impunerea unor popriri pe venitul dvs, pana la 1/3 sau 1/2 daca aveti mai multe debite sau să scoata la licitatie publica bunurile dvs (greu de crezut că vor face asta).
2. Vor încerca sa va intimideze si sa va convinga sa platiti.
3. Pot să nu facă nimic.
Atata vreme cat platiti dobanda, nu va vor face nimic.

Sa va faceti griji cand nu veti plati macar dobanda, atunci veti avea probleme... in sensul ca vor trece la executarea silita.
Multumesc mult pentru raspuns.Mai am cateva intrebari:nu mai am alte debite la ei.. deci poprirea ar fii de 1/3 (mai am si alte rate ,..sa imi fac calculul cu cat mai raman), ma anunta cineva ca mi se va oprii direct din salariu ?? cam in cat timp pot face acest lucru??bunuri imobile ..ar fii un apartament ipotecat..la care platesc din greu rate, deci nu cred ca se ating de el...o sa vina sa imi ia televizorul din casa ..pt ca masina nu am.Banca face poprirea.??sau recuperatorii??Multumesc mult.
ce veste buna.multumesc.dar de ce ma tot ameninta ca ma daau in judecata, nu mai pot..cand ei nici macar nu vor sa discute ..acum despre o restructurare a cardului.??
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
La cardul de credit nu exista scadentar, motiv pentru care banca nu are de facut provizioane. Luandu-si dobanda, nu are nicio problema, dimpotriva. E fericita ca incaseaza dobanda mai mult timp.
Poprirea pe venituri este intr-adevar, in cuantum de 1/3 din veniturile nete lunare.

Chiar daca e ipotecat, orice creditor chirografar poate sa ceara executarea silita a imobilului.
Nu cred ca banca unde aveti card va face ceva daca va platiti dobanda.

Oricum, inainte de a se demara executarea veti fi notificata de banca sa va platiti restantele.
multumesc pt raspuns.
deci pot sa imi ia casa??m-am nenorocit cu alte cuvinte.off
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive la un contract de credite si rata mai mare ca pensia pusapopescu2013 pusapopescu2013 In 2008 am facut un imprumut la banca Bucuresti. 30000 lei noi. La aceasta se mai adauga 20000 lei comisioane. Pentru o intarziere de 2 zile a unui comision ... (vezi toată discuția)
Executare silita ipoteca-credit pentru debit card-abuz oanamaftei oanamaftei Se poate sa fii executat silit pt un credit de nevoi personale cu ipoteca, desi ai platit ratele, pt ca ai datorii la un card cu descoperire la aceeasi banca, ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!! pufos pufos Buna ziua,as dori un raspuns la problema mea.In 2005 am achizitionat produse de la [editat] prin credit cu buletinul in valoare de 13 mil. lei vechi.Am primit ... (vezi toată discuția)