avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducãtor autorizat înregistrat la ONRC sau la ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traducãtor autorizat înregistrat la ONRC sau la Administraþia Financiarã?

Buna ziua
Sunt absolventa de litere (franceza engleza ) si din 2002 sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei . Gandindu- ma in ultimul timp ca e criza si totusi e nevoie sa pun diplomele la treaba mi am facut un PFA la Registrul Comertului deoarece majoritatea firmelor cer asta . Acolo, supriza! Codul caen 7430 e pentru activitati de traducere si interpretariat (cu exceptia celor pt Min . Justitiei ). Am continuat totusi si am ajuns si la administratia fiscala , unde am completat vestitul formular 220 si cele doua Registre . Pe parcurs ,mi se spune ca pentru a colabora cu Min Justitiei trebuie sa mi fie atribuit un CIF . Alte dosare si alte registre ..Intrebarea mea e : in conditiile in care am un PFA e obligatoriu sa fac un CIF nou pt a colabora cu Min Justitiei ? E vorba de o dubla contabilitate ?
Va rog sa ma scuzati pentru eventuala ambiguitate/ confuzie a acestui mesaj : exact asta e starea dominanta .
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
manuela_rbru, utilizator
Activitatea traducatorului autorizat de Ministerul de Justitie este o profesie liberala si se inregistreaza numai al Administratia financiara de pe raza domiciliului.
XII. DESFêURAREA ACTIVITÃŢII
PROCEDURA ÎNREGISTRÃRII LA ORGANELE FISCALE
Din dispoziţiile legale rezultă că o persoană fizică, în scopul desfăşurării activităţii de traducător şi interpret autorizat în condiţiile Legii nr. 178/1997, se poate înregistra la organele financiar-fiscale ca persoană fizică autorizată (PFA).

[ link extern ]
Traducatorul autorizat de Ministerul Justitiei are obligatia de a raspunde solicitarilor venite din partea Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justitiei, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, organele de urmarire penala, la cererea instantelor judecatoresti, a birourilor notarilor publici, avocati si executori judecatoresti.

Va trebui sa radiati PFA-ul inregistrat la ONRC si sa procedati la inregistrarea activitatii, completand formularuil 070, la Administratia Financiara.
Detalii si proceduri pentru inregistrarea activitatii traducatorului autorizat: www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cursuri, meditatii. autorizatie traducator mj. CGL CGL Buna ziua, As dori sa stiu care e calea de urmat pentru urmatoarea situatie: - am autorizatie de la Min. Justitiei ca traducator autorizat -doresc sa ... (vezi toată discuția)
Desfiintare pfa inregistrata la ministerul justitiei theya_05 theya_05 care sunt formalitatile necesare desfiintarii uni PFA infiintat prin Ministerul Justitiei si nu prin ORC ( traducator ) ? (vezi toată discuția)
P.f.a. infiintare - traducator rabina rabina Buna ziua, Mă interesează care sunt paşii şi costul pentru a deveni P.F.A. ca traducător. Mulţumesc. (vezi toată discuția)