avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale obligat de catre primarie sa platesc impozitul pe ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

obligat de catre primarie sa platesc impozitul pe locuinta si teren

Bna seara nu stiu daca pun bine intrebarea dar sper ca voi primi un raspuns Locuiesc in casa socrilor mei care au decedat de multi ani si casa si terenul din curte e trecut in acte bunicilor sotului meu acestia fiind decedati avand la randul lor inca 3 copii acestia fiind mostenitori .Am fost la primarie sa scot legitimatie copilului pentru transport scoala aici am de platit un impzit de 11 mil vechi si daca nu platesc nu pot trimite copilul la scoala cu masina primariei am spus ca nu am acte eu pe casa si teren au zis ca nu ii intereseaza bani trebuie sa-i dau eu Intrebarea mea e primarul poate sa ceara impozit dar acte nu ai si la mostenire vine tot neamul in lege ce se spune e normal sa impui acest lucru mai ales ca nu avem venit mai mare de 300-400 ron pe luna cu alocatie cu tot si nici ajutor nu am cerut de la primarie pentru ca nu au bani multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:47, 15 Septembrie 2012
Trebuie sa faceti succesiunea, sa achitati impozitul pe mostenire
1.daca dvs . aveti nevoie sa dovediti plata impozitului inseman ca folositi acel teren.
2. legea conditioneaza sa nu plata impozitului.

impozitu; puteti sa-l reuperati de la ceilalti mostenitori cand facti succesiunea.

asta nu este treaba primariei.atunci nu s-ar mai plati nici un impozit ca nu se face succesiunea...:D

daca aveam bani pentru succesiune aveam si pentru impozit acest lucru il stiu si eu dar mostenitori nu vor sa de bani la notar eu de unde intrebarea mea e daca primarul face abuz de putere cu conditia aceasta .
nu.

daca nu aveti bani de impozit de ce nu incercati sa vindeti si sa va mutati undeva unde sa aveti bani de impozit...oricum daca nu platiti impozitul riscati sa fie scoasa la licitatie locuinta...
melinaR a scris:

intrebarea mea e daca primarul face abuz

Dupa bunul meu simt, da. Ca n-am vazut niciun elev caruia sa-i crescut ARIPI, in functie de familia mai instarita ori mai putin instarita din care provine. Si daca masina aceea a fost necesara pentru ca scoala se afla in mediul rural si la naiba'n praznic fata de localitate, imi pare ca n-ar trebui sa se faca diferente.

Dar, cine stie ce ineptie s-o mai fi scris prin revistele astea saptamanale zise Codul Fiscal si altele. Caut si eu prin ele ce-mi trebuie, ca nu mai pot tine ritmul modificarilor.
Din cate stiam eu, ajutorul social este cel care a fost conditionat de achitarea obligatiilor catre bugetul local, nicidecum mersul la scoala! Imi pare ca primarele s-a inspirat de aici.

Solutia: Formulati solicitarea IN SCRIS si sa vi se raspunda IN SCRIS. (nu pe vorbe).
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Concesiune bel_bel bel_bel buna ziua Tata cand era in viata a licitat pentru un teren in localitatea Cumpana , iar la intelegere cu o persoana ce nu avea buletin de Cumpana si ... (vezi toată discuția)
Mostenitori la concesiune bel_bel bel_bel am o problema si ptr a o rezolva intr-o prima faza sau pentru a sti o parere m-ar interesa un ajutor din partea d-voastra Tata cand era in viata a licitat ... (vezi toată discuția)
Situatie disperata- drept mostenire/ proprietar sa nu-impozite platite la zi soparla62 soparla62 Buna ziua, doresc a deschide un subiect extrem de delicat situatie : Suntem doi frati Cristiana si Cornel. Cornel este o persoana cu handicap sever. Eu ... (vezi toată discuția)