avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale obligat de catre primarie sa platesc impozitul pe ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

obligat de catre primarie sa platesc impozitul pe locuinta si teren

Bna seara nu stiu daca pun bine intrebarea dar sper ca voi primi un raspuns Locuiesc in casa socrilor mei care au decedat de multi ani si casa si terenul din curte e trecut in acte bunicilor sotului meu acestia fiind decedati avand la randul lor inca 3 copii acestia fiind mostenitori .Am fost la primarie sa scot legitimatie copilului pentru transport scoala aici am de platit un impzit de 11 mil vechi si daca nu platesc nu pot trimite copilul la scoala cu masina primariei am spus ca nu am acte eu pe casa si teren au zis ca nu ii intereseaza bani trebuie sa-i dau eu Intrebarea mea e primarul poate sa ceara impozit dar acte nu ai si la mostenire vine tot neamul in lege ce se spune e normal sa impui acest lucru mai ales ca nu avem venit mai mare de 300-400 ron pe luna cu alocatie cu tot si nici ajutor nu am cerut de la primarie pentru ca nu au bani multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:47, 15 Septembrie 2012
Impozitul trebuie achitat de mostenitori, dar este un abuz, sa conditionezi sa plateasca impozitul, neeliberandu-i adeverinta de transport fiului unuia dintre mostenitori. Solicitatii primariei sa puna poprire pe veniturile mostenitorilor.

Exact cum a spus si dna. Romascanu, cereti scris raspunsul, trebuie sa mentioneze articolul de lege care nu va permite sa primiti aceea adeverinta, pt ca nu este achitat impozitul. Dupa ce primiti raspunsul, incercati la primaria de judet, un drept al copilului nu poate fi conditionat de neplata impozitului. Spunetii primarului ca veti merge la un ziar si veti spune cum se procedeaza cu dreptul copilului dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
gmancila, utilizator
In legislatia fiscala nu exista nici un fel de reglementare cu privire la conditionarea folosirii autobuzului scolar de catre un copil in raport cu plata unui impozit, fie el si pe o proprietate detinuta legal.
Regula generala prevazuta de art. 249 alin. 1 si 256 alin. 1 Cod fiscal este ca orice persoana care are in proprietate teren sau cladire datoreaza impozit, repet care are in proprietate ori in cazul dumneavoastra nu se poate vorbi de un titlu de proprietate.
Autobuzul scolar este un bun al comunitatii, folosit pentru comunitate, nu este al primarului sau al primariei, nu poate decide nimeni care copil il foloseste sau nu. Din punctul meu de vedere simpla calitate de scolar a unui copil ii da dreptul sa foloseasca acest mijloc de transport special destinat.
Din punctul meu de vedere este un abuz, formulati o cerere in scris prin care solicitati primarului sa va indice baza legala prin care interzice copilului sa foloseasca autobuzul scolar. Cred ca domnul primar confunda bunurile comunitatii cu cele din ograda sa. Nu m-as mira daca o sa ne scrieti ca va cheama la primarie sa va faca el succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune bel_bel bel_bel buna ziua Tata cand era in viata a licitat pentru un teren in localitatea Cumpana , iar la intelegere cu o persoana ce nu avea buletin de Cumpana si ... (vezi toată discuția)
Mostenitori la concesiune bel_bel bel_bel am o problema si ptr a o rezolva intr-o prima faza sau pentru a sti o parere m-ar interesa un ajutor din partea d-voastra Tata cand era in viata a licitat ... (vezi toată discuția)
Situatie disperata- drept mostenire/ proprietar sa nu-impozite platite la zi soparla62 soparla62 Buna ziua, doresc a deschide un subiect extrem de delicat situatie : Suntem doi frati Cristiana si Cornel. Cornel este o persoana cu handicap sever. Eu ... (vezi toată discuția)