avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Casa de pensii-recalculare pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Casa de pensii-recalculare pensie anticipata

Am iesit in 2010.08 la pensie anticipata(avind 33 ani si 10 luni de munca) si cind am
primit decizia de pensionare am ramas stupefiat.In decizie se spune urmatoarele:
La pct.F-spune ca diminuarea pentru cele 58 de luni este de 20,30%.
La pct.G-puncte realizate,diminuarea este de 0,35%(luna de anticipare.
Decizia de pensionare da ca 715-pensie nediminuata,146-valoare diminuarii,de unde rezulta ca pensia care o primesc din 2010 este de 569 ron.
Din toate adeverintele care le-am depus nu mi-au luat in calcul nici un bonus(prime,acord,ore suplimentare,samd.).Mentionez ca am lucrat ca proiectanta 23 ani,si ca inspector taxe si impozite 10 ani,si am avut recunosc salarii frumoase care erau complectate si de bonusuri.
Am cerut recalcularea pensiei de 7 ori si in toate raspunsurile pina acum mi-au spus ca asta e programul cu care se calculeaza/recalculeaza pensia.Prin intermediul unui
prieten am reusit sa am contact o doamna care chiar lucreaza acolo,si caruia i-am
pus la dispozitie dosarul complect cu rugamintea de am face dinsa o recalculare.
Stupoare,dupa calculul doamnei rezulta o valoare a pensiei de 1.285 ron.Am rugat-o
sa ma ajute si mi-a spus ca numai instanta poate da o decizie in acest sens.Si credeti-ma ca in discutiile care le-am avut cu dinsa am tras concluzia ca programul este conceput de mai marii nostri conducatorii sa dea un rezultat minim al unui dosar
de pensionare.Mi sa spus textual:Din 10 persoane daca se duc in instanta 3-4 pers.
pentru a cere recalculare pensiei.Cele 10 persoane fac parte din toate paturile sociale care din varii motive ori nu au banii ori nu stiu.
In urma celor spuse va rog frumos luminati-ma!.Ce pot face in continuare ca in judecata i-am dat pe pe 17.05.2012 si primul termen il am in 06.03.2013.Ce pot face pina atunci ca simt ca inebunesc cu acest stat care nu respecta oamenii.
Va multumesc anticipat si va pun si adresa mea de email:orasteanu_alexandru@yahoo.com la dispozitie pentru eventuale raspunsuri.
Va doresc un week-end placut si linistit .
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:27, 15 Septembrie 2012
o Petiție la obiect adresată Ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, doamnei Mariana Câmpeanu.Și comunicați-i că, din surse confidențiale făcându-se un calcul serios a rezultat că, de fapt, pensia dvs reală ar rezulta ca fiind suma de 1.285 RON și nicidecum 569 RON.Solicitați-i respectuoase explicații.Nu divulgați nici măcar sexul persoanei ce v-a ajutat pe șest la aflarea adevăratei valori a pensiei dvs.
Va foarte multumesc pentru indrumare.Cu siguranta voi proceda in consecinta pentru ca
termenul primei infatisarii este peste 6 luni si poate pina atunci mi se poate da raspunsul de
la Ministerul Muncii care il voi depune la dosarul instantei.Va asigur ca informatiile private pe care le-am primit nu le pot divulga sub nici o forma mai ales ca detin in ciorne calculul facut
de acea persoana,ciorne ce la un moment dat poate am sa le folosesc daca aceste cai nu ma avantajeaza cu acordul persoanei.
Incaodata va multumesc.
1) termenul de soluționare a Petiției dvs. este de 30 zile de la primire, bază : OG 27 și L.233/2002 ;
2) cu siguranță doamna ministru va soluționa cazul dvs. ;
3) NUMAI cu acordul persoanei aceea care v-a făcut acel calcul, puteți depune copii xerox în eventualitatea ajungerii în instanță (altfel, acea doamnă e posibil să aibă ”probleme” la locul de muncă).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie militara george0908 george0908 In luna ianuarie 2011 am primit de la Casa de Pensii a M.A.I.o decizie de recalculare a pensiei militare din oficiu luindu-se in calcul salariul mediu brut pe ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi de pensie retroactiv sch sch O colega a primit o decizie de pensionare in1999 dar nu i-a dat curs si a continuat sa lucreze pina azi. Acum, cu 10 ani suplimentar lucrati, cere ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre decizia de recalculare si decizia de revizuire? TES TES care este diferentza intre DECIZIA DE RECALCULARE SI DECIZIA DE REVIZUIRE A PENSIEI ?????#-o (vezi toată discuția)