avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... redeschidere dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

redeschidere dosar penal

Buna ziua. Am o cunostiinta ce se afla in executarea pedepsei in cadrul penitenciarului, pedeapsa de executat este de 3 ani, inceperea pedepsei a fost facuta cu data de 03 mai 2012, a fost judecata in lipsa , ar dori sa redeschida dosarul in scopul obtinerii unei micsorari de pedeapsa pe baza articolului 320, referitor la recunoasterea faptei, tinand cont ca se afla inchisa pentru inselaciune, credeti ca se poate obtine aceasta micsorare de pedeapsa sau la rejudecare i se va mari pedeapsa, va rog daca sunte-ti buni sa imi dati un sfat atat va rog., are zile de executat obligatorii in numar de 618, iar propozabilul este de 547 de zile, pana acum a executat 135 de zile, va multumesc frumos !!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:05, 16 Septembrie 2012
Avea la dispozitie un apel peste termen pe care nu l-a exercitat.
Termenul de exercitare a acestui apel peste termen era de 10 zile de la data incarcerarii.

La o prima vedere mie imi pare ca doar daca a fost plecat din tara in timpul judecatii ar putea avea sanse la o rejudecare dupa extradare.
Daca este asa, sa nu incerce sa se judece fara avocat ales intrucat instantele pot gresi la astfel de procese...si nu se poate judeca decat o singura data.
In acest caz ar putea sa beneficieze de o reducere de pedeapsa.
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa extradare.majorarea pedepsei in caz de rejudecare. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit nicio speta in care, in ipoteza rejudecarii cauzei dupa extradare in conditiile art. 522 indice 1 C. pr. pen., unui condamnat sa ii fie majorata ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de disp. art. 320/1 cpp in cazul admiterii in principiu a cererii de rejudecare in caz de extradare - art. 522/1 cpp ??? uttzza uttzza In cazul admiterii in principiu a unei cereri de rejudecare in baza art. 522/1 CPP, la termenul fixat de catre instanta se pot invoca prevederile art. 320/1 ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva, situatii de rejudecare matei32865 matei32865 O cunostinta ,a fost condamnat in lipsa. Nu a fost prezent la cercetare, proces,etc El a plecat din tara cu mult inainte de a se petrece judecata. Nu a mai ... (vezi toată discuția)