Am 50 de ani si ani lucrati 30 dintre care 4 de gr 1 ,18 de gr 2, si restul a fost fara grupa ,iar din anul 2010 am fost diagnosticat cu boala profesionala si declarat ( Pneumoconioza Minerului la Carbune ).
Intrebari :
1 . Pot sa ies la pensie pe caz de Boala Profesionala si in baza carei legi ?
2. Aceasta BP poate fi considerata si ca boala cu handicap si daca da in baza carei legi se poate face?
3.Ce drepturi au persoanele declarate cu BP pe care o am eu si daca da in baza carei legi se dau aceste drepturi?
4. Am fost diagnosticat si cu guta la picior si as dori sa stiu daca guta este considerata ca boala cu handicap si daca da ce demersuri trebuie facute si unde sa le fac?
Va multumesc anticipat!
In legea 263/210 de la art. 68 la art. 82 gasiti detalii privind pensia de invaliditate.
Pentru stabilirea gradului de handicap sunt necesare explorari suplimentare si daca se incadreaza in parametri de handicap, atunci il veti primi.
Gasiti detalii la pagina 53 :
Doresc un raspuns
dodorel62
Eu am fost diagnosticat si comfirmat cu boala profesionala BP2 ( Pneumoconioza minerului la carbune ) in anul 2010 avand varsta de 50 de ani si o vechime de 30 ... (vezi toată discuția)