avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... neplata facturii de catre ASTRA ,chemarea mea in ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

neplata facturii de catre ASTRA ,chemarea mea in judecata

Buna seara. Probabil situatia in care ma alfu este una foarte intalnita de catre dumneavoastra.Pe data de 20.04.2011 circuland cu masina personala marca Dacia Logan am fost lovit in partea stanga spate de catre un autoturism marca Dacia Logan ce circula in spatele meu.Am fost la politia din comuna respectiva impreuna cu soferul celalalt care si-a recunoscut vina iar agentul de politie ne-a trimis la asigurare precum ca a fost accident usor . La asigurare am completat constatarile amiabile asistati de catre inspectorul de daune.A ramas ca masina mea sa fie reparata pe asigurarea soferului vinovat ,oriunde doresc atata timp cat sa fie un service agreat de catre Astra si cu decontare directa pentru evitarea situatiilor de genul acesta.La data de 26.04.2011 s-a deschis ordinul de reparatie.Masina mi-a fost reparata iar dupa aproxinativ 11 luni dupa reparatie am primit o cerere la conciliere directa din partea avocatilor acelui service unde mi-a fost reparata masina ,precum ca nu s-a platit factura ,pe motiv ca daunele autoturismului Dacia Logan s-au produs in alte conditii si imprejurari .La data de 16.07.2012 mergand la sediul Astra de pe strada armeneasca am depus o cerere pentru comunicarea motivului repingerii dosarului de dauna .Desi au trecut mai mult de 30 de zile nu am primit nimic fapt pentru care am fost chemat in judecata pe data de 28.09.2012. Este o bataie de joc ce mi se intampla ,atat timp cat nu sunt vinovat de nimic sa fiu tarat fortat in acest joc al asigurarilor , prin tribunale si pe la toate sediile sa umblu pentru a solutiona acest caz . Chiar nu stiu ce voi face mai departe ce se v-a alege de cazul acesta. Va multumesc. Sper sa ma ajutati .
Cel mai recent răspuns: florinbku , utilizator 22:35, 31 Octombrie 2012
Din modul cum ati prezentat evenimentele nu poate rezulta decat ca societatea de asigurare a "inventat" un motiv de respingere a dosarului, iar cei de la service au apelat la aceasta modalitate de a rezolva litigiul (sa va dea in judecata) pentru ca este mai facila comparativ cu un proces direct cu asiguratorul.
Dumneavoastra daca sunteti aparat cum trebuie in acest dosar nu aveti de ce sa fiti obligati la plata nici unei sume de bani. Trebuie chemat in garantie asiguratorul si acesta, daca asigurarea era valabila si evenimentul s-a produs conform descrierii dumneavoastra, va fi obligat inclusiv la plata cheltuielilor de judecata ale dumneavoastra.
Va recomand sa apelati cat mai repede la un avocat pentru a va apara in acest caz.
Asa m-am gandit si eu ca este mai usor sa ma dea pe mine decat pe Astra. De cand am primit citatia numai la asta mi-e gandul.Ma mai gandesc ca daca pierd procesul nu as avea cum sa dau banii astia. Oare ce ar putea sa mi se intample in cel mai rau caz?Iar avocatul pe care sa-l solicit trebuie sa fie specializat pe ceva anume? Multumesc frumos pentru raspunsul de dimineata.
Apropo , am facut si reclamatie online la CSA , dar nici un raspuns nimic.
Reclamatia facuta la CSA va primi un raspuns in 30 de zile.
Ar fi bine sa colaborati cu un avocat specializat in asigurari.
salutare
mai am o intrebare
daca sunteti
mi-a venit de la CSA un mail
precum ca
in urma documentatiei si corespondentei intre CSA si ASTRA dosarul meu de dauna a fost aprobat urmand ca plata acestuia sa fie facuta in perioada imediat urmatoare
mai jos mai scria urmatoarele :

Acesta nu este un act administrativ de autoritate in sensul art.1 din legea 554 2004 cu modificarile si completarile ulterioare si nu este opozabila tertilor.

asta nu inteleg ce vrea sa insemne ?

Alte discuții în legătură

Refuz acordare dauna societatea uniqa(fosta unita viena insurance group)! maruselu20 maruselu20 in data de 10.5.2009 am fost implicat intr-un accident rutier pe raza comunei Blagesti judetul vaslui! Masina mea(Dacia Supernova) era parcata si a fost ... (vezi toată discuția)
Dauna auto f.mare AnaMariaCC AnaMariaCC Buna ziua Pe data de 15.11.2014 sotul meu a avut un accident.Din fericire ranile au fost superficiale.Astepta sa faca stanga impreuna cu alti participanti la ... (vezi toată discuția)
Rca romis romis pe 23 12 2009 am avut o mica lovitura la usa sofer de catre cineva care adat cu spatele si m-a lovit ,am fost la Astra si am am facut actele amiabil si mi-a ... (vezi toată discuția)