avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... neplata facturii de catre ASTRA ,chemarea mea in ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

neplata facturii de catre ASTRA ,chemarea mea in judecata

Buna seara. Probabil situatia in care ma alfu este una foarte intalnita de catre dumneavoastra.Pe data de 20.04.2011 circuland cu masina personala marca Dacia Logan am fost lovit in partea stanga spate de catre un autoturism marca Dacia Logan ce circula in spatele meu.Am fost la politia din comuna respectiva impreuna cu soferul celalalt care si-a recunoscut vina iar agentul de politie ne-a trimis la asigurare precum ca a fost accident usor . La asigurare am completat constatarile amiabile asistati de catre inspectorul de daune.A ramas ca masina mea sa fie reparata pe asigurarea soferului vinovat ,oriunde doresc atata timp cat sa fie un service agreat de catre Astra si cu decontare directa pentru evitarea situatiilor de genul acesta.La data de 26.04.2011 s-a deschis ordinul de reparatie.Masina mi-a fost reparata iar dupa aproxinativ 11 luni dupa reparatie am primit o cerere la conciliere directa din partea avocatilor acelui service unde mi-a fost reparata masina ,precum ca nu s-a platit factura ,pe motiv ca daunele autoturismului Dacia Logan s-au produs in alte conditii si imprejurari .La data de 16.07.2012 mergand la sediul Astra de pe strada armeneasca am depus o cerere pentru comunicarea motivului repingerii dosarului de dauna .Desi au trecut mai mult de 30 de zile nu am primit nimic fapt pentru care am fost chemat in judecata pe data de 28.09.2012. Este o bataie de joc ce mi se intampla ,atat timp cat nu sunt vinovat de nimic sa fiu tarat fortat in acest joc al asigurarilor , prin tribunale si pe la toate sediile sa umblu pentru a solutiona acest caz . Chiar nu stiu ce voi face mai departe ce se v-a alege de cazul acesta. Va multumesc. Sper sa ma ajutati .
Cel mai recent răspuns: florinbku , utilizator 22:35, 31 Octombrie 2012
am fost acum o luna la judecata si au mai dat un termen pana pe 31 oct 2012 pentru a imi pregati apararea. mentionez ca reprezentantii service-ului nu au aparut pe acolo.
Reprezentantii service-ului nu trebuie neaparat sa se prezinte, probabil au solicitat judecarea in lipsa (procedura civila permite asa ceva).
Acea mentiune finala din adresa CSA este una standard. Raspunsul lor contine exact ceea ce le-a comunicat asiguratorul, dar dumneavoastra nu aveti nici o garantie ca asa urmeaza sa se intample.
Va sfatuiesc in continuare sa va pregatiti apararea cu ajutorul unui avocat, pentru a fi sigur ca nu sunteti obligat la plata sumei datorate de asigurator.
Buna seara.Vineri am sunat la cei de la astra si mi-au spus ca s-a platit suma datorata la service. Dupa asta am sunat la avocatii celor de la service care mi-au spus si ei ca banii au ajuns la ei si ca au trimis cerere de renuntare la judecata si nu mai e nevoie sa angajez avocat pentru ca s-a terminat. Deci chiar s-a terminat. ziceam sa ma duc pe 31 la judecatorie sa vad ce s-a intamplat..Trebuie sa iau ceva de acolo (acte )
??
Buna seara.. mai este cineva???
Gata s-a rezolvat cu reclamatie la CSA. toate cele bune va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acordare dauna societatea uniqa(fosta unita viena insurance group)! maruselu20 maruselu20 in data de 10.5.2009 am fost implicat intr-un accident rutier pe raza comunei Blagesti judetul vaslui! Masina mea(Dacia Supernova) era parcata si a fost ... (vezi toată discuția)
Dauna auto f.mare AnaMariaCC AnaMariaCC Buna ziua Pe data de 15.11.2014 sotul meu a avut un accident.Din fericire ranile au fost superficiale.Astepta sa faca stanga impreuna cu alti participanti la ... (vezi toată discuția)
Rca romis romis pe 23 12 2009 am avut o mica lovitura la usa sofer de catre cineva care adat cu spatele si m-a lovit ,am fost la Astra si am am facut actele amiabil si mi-a ... (vezi toată discuția)