avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua. am facut contestatie la o executare silita.Acum este ultimul termen la tribunal. In martie am depus o plingere penala pentru fals uz de fals marturie mincinoasa dar nu a inceput inca urmarirea penala.Daca se respinge recursul se mai poate face ceva sau pierd bunul (apartament)
Cel mai recent răspuns: George-Dorian Tanasescu , Executor judecatoresc 17:19, 17 Septembrie 2012
Buna ziua,
In ce faza se afla executarea silita?Teoretic orice act de executare poate fi contestat, inclusiv procesul-verbal de licitatie, sau de eliberare/distribuire sume recuperate din executare silita. Poate mai puteti intarzia asa executarea. Oricum, daca in procesul panal se constata ca titlul executoriu era fals, puteti dece o noua actiune in care sa solicitati intoarcerea executarii.
se pare ca este ultima faza. contestatia a fost respinsa la judecatorie iar acum se afla la tribunal.plingerea penala a fost depusa in martie pentru licitatie trucata.Sunt clare faptele penale dar inca nu a inceput urmarirea penala
Sincer nu cred ca aveti sanse pe o asemenea plangere. este foarte greu de probat asa ceva. Ceea ce poate fi clar pt dumneavoastra, poate fi imposibil de probat de catre organele de cercetare. Intotdeauna se spuna despre o licitatie ca ar fi trucata, ca cei doi licitatori prezenti ar fi intelesi, etc. Este greu insa ca un procuror sa declanseze urmarirea penala pentru asa ceva.
Cred ca singura solutie ar fi sa platiti creanta creditorului urmaritor, pana la solutionarea irevocabila a contestatiei la executare.
exista o intelegere tacita intre cei doi licitatori ?
o puteti demonstra ?
pe penal in cazul dvs. organul de cercetare va declina competenta pe civil.
cui ati facut plangere penala executorului si/sau licitatorilor?
de fapt plingerea a fost facuta impotriva executoril or bancii deoarece in publicatia de vanzare au prezentat date eronate despre apartament(suprafata mai mica, dotari lipsa) apartamentul avea un sechstru asigurator pus de parchet (codul penal prevedeca pentru ridicarea sechstrului trebuia facuta plingere) eu nu am fost primit la licitatie cu toate ca aveam imputernicire de la o terta firma,evaluare incorecta.Cei doi participanti sunt rude.Am consemnat in procesul verbal ca in timpul licitatiei nu sa strigat niciodat vreun pret.

Alte discuții în legătură

Imobil castigat la licitatie executare silita elenacapricorn elenacapricorn Am castigat un imobil la o licitatie pentru executare silita.In procesul de adjudecare are suprafata de 90mp.S-a facut predarea primirea pentru acea ... (vezi toată discuția)
Executare silita legal sau "graba" . 2 imobile la pret de... flory1 flory1 Buna Ziua, Banca x dat fiind intarzierea la plata pe fondul crizei pentru un \"credit de consum \" garantat de apartamentul care ulterior formeaza ... (vezi toată discuția)
Urmarirea silita a unui bun sechestrat de catre parchet de pe langa judecatorie morozancarmen morozancarmen buna ziua. pe apartamentul , proprietate personala am un sechestru inscris la cartea funciara de catre parchetul de pe langa judecatorie pentru o problema pe ... (vezi toată discuția)