Buna ziua!
Va sunt recunoscatoare daca ma puteti ajuta cu un sfat...
am cumparat un apartament nou intr-un complex care urmeaza a fi finalizat anul acesta(2009) in mai
cumparat e impropriu spus intrucat in mom de fata nu am la baza decat promisiunea de vanzare - cumparare si am achitat deja 90 % din valoarea apartamentului urmand ca cei 10 % sa ii platesc in mai cand ar tb terminat blocul.
problema este urmatoarea constructorul si-a declarat singur procedura insolventei , avand un credit f mare la banca de cateva mil de euro aflandu-se in incapacitate de plata etc.
intrebarea este: acum eu ce pot face sa nu raman cu banii pierduti?.
exista vreo posibilitate sa inchei actul de vz - cump desi apartamentul nu e inca finalizat iar intabularea se face in maxim o luna?
apreciez orice sfat menit sa ma scoata din aceasta incurcatura
va multumesc din suflet
trebuie "sa tineti aproape" de dosarul de faliment deschis de firma de constructii.
Se poate cere pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
Promisiunea bilaterala este un inscris care va da dreptul sa obtineti o hotarare care tine loc de act de vanzare cumparare.
Daca exista bunul, in ce masura e treminat...
Nu stim ce sa va spunem ca nu stim situatia, intai ar trebui sa vorbiti cu societatea, cu administratorul sau cu lichidatorul, sa vedeti cat e de mare incapacitatea asta, daca aveti sanse sa va inscrieti la masa credala cu succes, daca o fi ipoteca pe cladiri, degeaba, nu merge nici vanzare nici nimic!
Trebuie sa vedeti intai care e situatia.
ideea e ca eu am ap la parter iar blocul pana la finisare mai are app 2 etaje in constructie, abia apoi urmand finisajele propriu zise.
in ceea ce priveste sit constructorului acesta si-a declansat singur procedura insolventei, prima infatisare va avea loc luna viitoare , insa posibilitati de redresare sunt extrem de putine in condt in care are un credit de 10 mil de euro catre o banca( plus furnizori neplatiti, banuiesc si sal + contrib la stat )...care i-a proprit toate conturile..in fine atat am putut afla eu pana acum
insa ma gandesc ca sa se redreseze sansele sunt f mici piata e in jos..iar alt credit..sa fim seriosi de unde? doar daca va obtine o reesalonare a creditului
daca ma inscriu la masa credala...nu cred ca voi mai obtine ceva...din cate stiu eu banca intotdeauna e prima in astfel de cazuri...nici nu vreau sa ma gandesc #-o#-o#-o
inscrierea la masa credala nu e o optiune. Asta pentru ca dvs. nu aveti o suma de recuperat de la firma de constructii. Cel putin nu in faza asta. Sa nu uitam ca ati platit niste bani pentru a primi un apartament. Ca sa ajungeti sa cereti banii inapoi, deci sa aveti o creanta, contractul ar trebui mai intai desfiintat.
Cred ca daca nu veti actiona pentru a obtine titlu pe apartamentul dvs. exista riscul ca acesta sa fie instrainat catre terti care ar putea prelua constructia pe un pret de chilipir.
Cel mai important este sa obtineti incheierea contractului . Asta se poate face inca.
Credit prima casa
Kosmo
Buna ziua,
Am o nelamurire si sper ca am postat ok in sectiunea curenta, fiindca nu am gasit alta pe forum.
Doresc sa achizitionez impreuna cu prietena ... (vezi toată discuția)