avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de flotant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de flotant

Salut
Am si eu o mare dilema din care nu prea reusesc sa ies singur.De aproximativ 10 luni m'am mutat din jud:Arges in Dambovita mai precis in Targoviste,dar fara forme legale locuiesc intr'un apartament cu chirie la mica intelegere cu propietarul.Dar acum a sosit timpul cand am nevoie de o adresa provizorie legala aici in Targoviste(viza de flotant ar fi singura solutie care o cunosc eu cel putin) aceasta fiindu'mi necesara pentru a putea face scoala de soferi si desigur de a sustine examenul in Targoviste.Dar nu stiu foarte multe despre asa numita "viza de flotand",acte necesare.Astept sfaturile celor care au cunostinta de asa ceva si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CataAlex , utilizator 19:44, 19 Septembrie 2012
Buna seara.

Reşedinţa se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară.
Menţiunea de stabilire a reşedinţei se acordă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an, şi are valabilitate pe timpul cât persoana locuieşte în mod efectiv la adresa declarată ca reşedinţă.
Pentru înscrierea reşedinţei, solicitantul va completa cererea pentru stabilirea reşedinţei, pe care o va depune împreună cu actul său de identitate şi cu unul dintre documentele prevăzute mai jos:
a) acte încheiate în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, privind titlul locativ(inchiriere,comodat,etc)
b) declaraţia scrisă a găzduitorului, persoană fizică sau juridică, de primire în spaţiu, însoţită de unul dintre documentele prevăzute la lit. a);
c) declaraţia pe propria răspundere a solicitantului, însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil, faptul că solicitantul locuieşte efectiv la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta documentele prevăzute la lit. a) şi b);

Cu respect,Alexa...



EVIDENTA PERSOANELOR

ACTELE NECESARE APLICARII VIZEI DE RESEDINTA (FLOTANT)

Viza de resedinta se aplica persoanelor care, din diferite motive, locuiesc in alta parte decat acolo unde au domiciliul stabil (muncitori sezonieri, elevi, sudenti, persoane care locuiesc in gazda etc.);
Pentru aceasta, trebuie prezentate urmatoarele documente:

1. Actul de identitate al celui care solicita viza de resedinta;
2. Actul de identitate al titularului spatiului de locuit,
3. Actul cu care persoana fizica face dovada ca este titulara a spatiului de locuit (in original si xerocopie) in cazul in care spatiul de locuit nu apartine solicitantului, prezenta proprietarului este obligatorie, pentru a completa, pe cerere, rubrica "Consimtamantul titularului spatiului de locuit"
Iti multumesc pentru amabilitatea si rapiditatea cu care mi'ai raspuns la intrebare dar desigur ca dupa rezolvarea unei dileme mai vin alte doua asta datorita lipsei de experienta aflandu'ma lao varsta destul de frageda.Si daca nu iti rapesc preamult timp as vrea sa imi detaliezi putin lista de acte necesare pentru obtinerea vizei de flotand.Imi trebuie un bunvoitor cu domiciliu si locuinta,
a) dovedind asta prin actul de spatiu(nu am contract de inchiriere la finante)
b)declaratia presupun ca o sa o dea la biroul de evidenta a populatiei
c)idem b dar nota de verificare a politistului de ordine publica...(acest document imi cam da cateva neclaritati in ceea ce priveste obtineri lui,dardaca am inteles bine acest document este necesar doar daca nu se pot prezenta documentele prevazute lalit a si b)
Daca am gresit unul din documentele enumerate mai sus te rog sa ma corectezi.
Iti multumesc inca o.data pentru ajutorul acordat.

Cu respect si multumiri,Alex

CataAlex a scris:

dar nota de verificare a politistului de ordine publica...(acest document imi cam da cateva neclaritati in ceea ce priveste obtineri lui


Daca aveti posibilitatea sa gasiti proprietar care sa va asigure obtinerea vizei de resedinta (flotant),nu mai aveti nevoie de nota de verificare a politistului

Asta ar inseamna ca sunt necesare doar actele de identitate al meu si al pripietarului plus actul de spatiu?

Alte discuții în legătură

Viza ilegala?sau legala? ....de flotant. constantinescu  adrian constantinescu adrian Locuiesc la parterul unei case care are si subsol format dintr-o camera si bucatarie.Spatiile comune sunt baia(care nu este amenajata)si wc-ul si ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului la inchiriere danielamrom danielamrom Buna ziua, Am inchiriat de curand un apartament ( care este proprietatea parintilor mei, deci nu este pe numele meu) si atunci cand am anuntat ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant este obligatorie? ContSters89081 ContSters89081 Buna ziua. Daca se inchiriaza un spatiu cu acte legale - contract de inchiriere inregistrat la sectia financiara - mai este necesar/OBLIGATORIU ca proprietarul ... (vezi toată discuția)