avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca in sectorul bugetar - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca in sectorul bugetar - drepturi

Buna ziua!

As dori sa va intreb daca un CCM incheiat in baza legii dialogului social (L62/2011) - in sectorul bugetar - poate sa contina, in cadrul capitolului protectie sociala, clauze privind acordarea de ajutoare financiare angajatilor, ca forma de protectie sociala (ajutoarele pentru nașteri, ajutoarele pentru înmormântare, ajutoarele pentru boli grave sau incurabile şi proteze, precum și cheltuielile pentru servicii de sănătate acordate în cazul bolilor profesionale și al accidentelor de muncă până la internarea într-o unitate sanitară, precum și alte cheltuieli efectuate în baza contractului colectiv de muncă).
Ma intereseaza sa stiu care este baza legala acordarii acestor ajutoare, in conditiile in care L284/2011 privind salarizarea unitata a personalului platit din fonduri publice, la art. 37 prevede: ”prin contractele colective de munca sau acordurile colective de munca si contractele individuale de munca nu pot fi negociate salarii sau alte drepturi in bani sau in natura care excedeaza prevederilor prezentei legi”.
Ce alte drepturi se pot acorda angajatilor din sectorul bugetar, prin CCM, daca drepturile in bani si in natura sunt interzise?
Ma poate ajuta cineva cu un CCM actual, negiciat la nivel de sector bugetar si inregistrat la ITM?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Decontare transport alinauim alinauim Buna ziua, As dori sa stiu ce Lege se aplica pentru decontarea transportului de catre angajator? Eu am domiciliul stabil la 35 km (pe sens) de locul de ... (vezi toată discuția)
Ajutor material angajat, impozitare mateiadriana mateiadriana Buna ziua, ajutorul material in caz de accident sau operatie dat salariatului de catre angajator se impoziteaza? (vezi toată discuția)
Ajutor financiar - copil Elena_Denisa Elena_Denisa Buna dimineata, Nu stiu daca pun intrebarea in forumul corect si imi cer scuze daca nu. Avem un salariat al carui copil, in varsta de 7 luni, este suspect ... (vezi toată discuția)