avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare transport

Buna ziua,
As dori sa stiu ce Lege se aplica pentru decontarea transportului de catre angajator?
Eu am domiciliul stabil la 35 km (pe sens) de locul de munca, in Contractul Colectiv de Munca este un articol in care spune ca " se poate aloca sume pentru acoperirea partiala a costului transportului la si de la locul de muncã al salariatilor", dar pe langa acest contract banuiesc ca exista si o lege pe care as vrea sa o specific in cerere.

Va multumesc!
Alina
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 14:50, 15 Iulie 2013
Decontarea transportului la si de la locul de munca, se stipuleaza in contractul colectiv de munca.
Dar, pentru ca aceste cheltuieli sa fie deductibile, pentru angajator, la calculul impozitului pe profit, impreuna cu alte cheltuieli sociale ce se pot acorda tot in baza susamintitului contract, nu trebuie sa depaseasca 2% din cheltuiala cu salariile.
Asa ca, daca faceti cerere, amintiti ceea ce prevede CCM la nivel de unitate.

În categoria cheltuielilor sociale intră: ajutoarele pentru naştere; ajutoarele pentru înmormântare; ajutoarele pentru boli grave sau incurabile şi protezele, precum şi cheltuielile pentru funcţionarea corespunzătoare a unor activităţi ori unităţi aflate în administrarea contribuabililor: grădiniţe, creşe, servicii de sănătate acordate în cazul bolilor profesionale şi al accidentelor de muncă până la internarea într-o unitate sanitară, muzee, biblioteci, cantine, baze sportive, cluburi, cămine de nefamilişti, pentru şcolile pe care le au sub patronaj, precum şi alte cheltuieli efectuate în baza contractului colectiv de muncă. În cadrul acestei limite, pot fi deduse şi cheltuielile reprezentând: tichete de creşă acordate de angajator în conformitate cu legislaţia în vigoare; cadouri în bani sau în natură oferite copiilor minori şi salariaţilor; cadouri în bani sau în natură acordate salariatelor; costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi pentru membrii de familie ai acestora; ajutoare pentru salariaţii care au suferit pierderi în gospodărie şi contribuţia la fondurile de intervenţie ale asociaţiei profesionale a minerilor; ajutorarea copiilor din şcoli şi centre de plasament.
Nu cumva se refera la transportul aferent prestatilor pentru tratament si odihna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor material angajat, impozitare mateiadriana mateiadriana Buna ziua, ajutorul material in caz de accident sau operatie dat salariatului de catre angajator se impoziteaza? (vezi toată discuția)
2% ch. sociale danabunea danabunea c) cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - ... (vezi toată discuția)
Ajutor social LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua! Un salariat are o problema deosebita de sanatate cu sotia sa(boala incurabila in stadiu avansat). Firma doreste sa-l ajute cu un ajutor material. ... (vezi toată discuția)