avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

servicii intracomunitare

O firma neplatitoare de TVA din Romania beneficiaza de servicii IT din Olanda, sub 10000 de euro. Invoice-ul este purtator de TVA. Ce obligatii are societatea din Romania? (inregistrare in ROI, TVA, declaratia 301????)
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 15:51, 18 Septembrie 2012
Inainte de primirea serviciului soc din Romania avea obligatia sa se inreg in scopuri de tva cf art 153.1 si in ROI, deoarece beneficiarul este persoana obligata la plata tva in cazul acestui tip de servicii.
Se depune declaratia 394 si 301. Plata tva se face in baza declaratiei 301 catre bug de stat.


art 153.1
(1) Are obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol:

c) persoana impozabilă care îşi are stabilit sediul activităţii economice în România, care nu este înregistrată şi nu are obligaţia să se înregistreze conform art. 153 şi care nu este deja înregistrată conform lit. a) sau b) sau a alin. (2), dacă primeşte de la un prestator, persoană impozabilă stabilită în alt stat membru, servicii pentru care este obligată la plata taxei în România conform art. 150 alin. (2), înaintea primirii serviciilor respective.

art 158.2
(1) Începând cu data de 1 august 2010, se înfiinţează şi se organizează în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează operaţiuni intracomunitare, respectiv:

e) achiziţii intracomunitare de servicii, respectiv cele pentru care se aplică prevederile art. 133 alin. (2), efectuate în beneficiul unor persoane impozabile stabilite în România, inclusiv persoane juridice neimpozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 153 sau 153^1, de către persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, şi pentru care beneficiarul are obligaţia plăţii taxei potrivit art. 150 alin. (2).

art 156.3
(1) Decontul special de taxă se depune la organele fiscale competente de către persoanele care nu sunt înregistrate şi care nu trebuie să se înregistreze conform art. 153, astfel:

d) pentru operaţiunile şi de către persoanele obligate la plata taxei, conform art. 150 alin. (2) - (4) şi (6);


Inreg in acopuri de tva cf art 153.1 nu presupune inreg in scopuri de tva pt intreaga activitate. Soc ii este alocat inca un cod fiscal, acesta comunicindu-se prestatorului.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari julyana2010 julyana2010 Buna dimineata, Doresc confirmarea conform articolelor din Codul Fiscal prin care PFA-ul trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA pentru serviciile ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva cu ro kerekesmargo kerekesmargo Firma platitor de tva care lunar face achizitii de bunuri si servicii din UE , doreste sa nu mai fie platitor de TVA deoarece cifra de afacere este sub ... (vezi toată discuția)