avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mandatar nou. Revocarea mandatului initial (art. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mandatar nou. Revocarea mandatului initial (art. 2031). Prevedere imperativa sau dispozitiva?

se poate deroga de la prevederile art. 2031 al 2 NCC, in sensul ca intr-un contract sa se stipuleze ca "numirea unei Persoane Imputernicite nu revoca mandatul primit de Persoanele Imputernicite anterior de Client. Revocarea unei Persoane Imputernicite trebuie facuta de Client in mod expres"?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:36, 25 Septembrie 2012
otesani a scris:

se poate deroga de la prevederile art. 2031 al 2 NCC,

Pot da acelasi mandat mai multor persoane? Pot (art 2022 reglementeaza pluralitatea de mandatari).

Si daca mandatarii mei accepta mandatul la date diferite (vezi alin 2) nu se cheama ca ultimul mandatar e ...mai nou? Revoca mandatul celui dintai? Nici vorba, pentru ca esentiala este intentia mea de a numi o pluralitate de mandatari.

Asisderea si daca, prin derogare de la art 2031 al. 2 NCC, pun o virgula si zic (sa-mi fie clara intentia) ca noul mandat nu-l revoca pe primul ...pana nu zic io! :)

Mie mi se pare logic. Dar asta nu inseamna ca nu voi avea surpriza de a da de capete luminate (pe la te miri ce ghiseu) care sa confunde foia A4 (instrumentum probationis) cu actul juridic. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandatar, cu mandatarul decedat ciprianj ciprianj Buna ziua! Am o intrebare. O persoana are un contract de mandatar pentru o alta. Mandantul, a decedat. Mandatarul continua sa folosesca contractul de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala ContSters180853 ContSters180853 am facut o imputernicire in bistrita ,eu m am mutat in alt oras ,iar acum as vrea sa o stric, sa o anulez . biroul notarial la care am facut o ar putea sa ... (vezi toată discuția)