avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ce sa fac daca patronul la care sunt angajat vrea sa ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ce sa fac daca patronul la care sunt angajat vrea sa imi faca contract de munca pe un alt fel de post

ce sa fac daca patronul la care muncesc momentan incearca sa ma pacaleasca si pe mine si statul
incepe asa am gasit un loc de munca la o pensiune in brasov
postul este de receptioner patronul imi spune ca ma plateste cu 800 de lei pe luna si ca ar vrea sa imi faca contract de munca de proba pe 4 ore eu in data de 21 08 2012 am inceput sa lucrez la el pina sa imi dau seama lucrez la receptie 24 cu 24 adica 24 de ore libere 24 de ore de munca , a sosit clipa in care sa imi de-a salariul si a fost ok acum pe linga receptie eu a trebuit sa repar si citeva paturi ca se rupsese fiind electrician a trebuit sa repar si citeva lampi pe linga asta sa ii mai instalez si o priza si o alta lmpa ca de nu functionau pe linga receptie el nu prea are femei de serviciu si cind nu ii mai vine la munca mai da si cu aspiratorul prin camere mai schimba si cearsafuri se intimpla cam rar sa desfund vanile ca sunt cam infundate si nu are oameni cu cine sa lucreze si deci eu trebuie sa fac
in schimb colegul meu nu face nimic
astazi mi-a venit sotia lui cu un contract de munca pe numele meu cu salar de 400 de ron cu patru ore caontract de munca nedeterminat si pe deasupra faptului nu sunt receptioner ci PAZNIC
va rog sa ma indrumati ce sa fac eu cu asemenea om
Cel mai recent răspuns: iulianpinzaru , utilizator 19:46, 18 Septembrie 2012

ideal, legal si moral ar fi sa incheiati acest contract pentru orele efectiv lucrate, si pe postul pe care il ocupati (aici angajatorul poate sa va spuna daca nu vrei esti liber sa pleci )

ramane la aprecierea dvs daca doriti sa incheiati un asemenea contract cu program redus si in realitate sa lucrati 24 cu 24 , in primul rand dvs veti avea de pierdut - contributiile la pensie , somaj etc vor fi calculate si platite la valoarea contractuala , vechimea in munca - este pt paznic si nu receptioner

o alta varianta ar fi sa sa va conformati acelui contract si sa lucrati efectiv orele prevazute in contract si sa paziti acea unitate , neefectuand nici o alta activitate- receptie, spalat etc.
Va propun o solutie legala, nu de compromis: anuntati in scris Inspectoratul teritorial de munca, daca aveti si ceva documente (fisa de post, martori, etc.) care sa va sustina punctul de vedere.
Legal, conform codului muncii, inainte de inceperea lucrului de catre dvs. cu cel putin o zi, angajatorul trebuia sa inregistreze contractul dvs. individual de munca la ITM/ in REVISAL.
ITM are obligatia sa faca o cercetare la fata locului si sa va raspunda in scris la demersul dvs.
Daca toti cetatenii acestei tari vor actiona legal, nu la mica intelegere cu patronii, este posibil ca in viitor sa nu mai avem de a face cu angajatori evazionisti fiscali, care sa vrea sa fure statul (neplata impozite si taxe) si pe lucratorii angajati (neplata asigurari corespunzator muncii prestate si deci viitorul pensionar va avea de suferit).
intimplator as dorii sa va spun ca numai noi avem de pierdut noi muncitori care suntem legati pe deoparte de locul de munca si de cealalta parte familiile noastre
eu am o fetita de 2 ani si fara munca ce sa fac si asa banii sunt putine deoarece la brasov intr-o singura saptamina pretul benzinei a crescut cu mai ukt de 0.15 bani pe litru de benzina asa ca si mincarea si restul este la fel dar salariile patroni le micsoreaza nu le maresc
ar trebui sa fie cineva care sa se ocupe de aceste firme si firmulite care ne tot fura pe fata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul din scotia ma pune sa prestez sarcini ce nu imi revin SergiuUigres SergiuUigres De aproape 6 saptamani am ajuns in Scotia, la noul meu loc de munca(hotel-receptioner), prin intermediul unei agentii din Romania, ce colabora cu o agentie ... (vezi toată discuția)
Contract de munca legal sau ilegal??? chira_chiriac chira_chiriac Buna ziua si La multi ani, tuturor! Lucrez de 2-3 luni la un hotel, afacere de familie din tata in fiu, intr-un oras mediu. Am semnat contract de munca ... (vezi toată discuția)
Am fost la in job la un hotel pentru postul de receptioner, unde ... EugenGA EugenGA Am fost la in job la un hotel pentru postul de receptioner, unde am stat 4 zile in training, apoi am lucrat 2 zile. In acest timp mi-am dat seama ca nu este ... (vezi toată discuția)