avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamele din cutia postala sau cele agatate de usa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamele din cutia postala sau cele agatate de usa apartamentului

Am fost plecata pentru 6 saptamani de-acasa si la intoarcere am gasit cutia postala de la parterul blocului, infundata cu fel de fel de reclame, iar corespondenta mea personala existenta in aceeasi cutie postala, era facuta ferfenita, sifonata, rupta, de nerecunoscut.
De multe ori gasesc fel de fel de reclame agatate de clanta usii apartamentului, sau bagate fortat intre tocul usii si garnitura de cauciuc, cu care este prevazuta usa, iar la cei plecati pentru mai multe zile de-acasa, acele reclame raman acolo, astfel incat toata lumea stie - inclusiv hotii - ca in acel apartament nu este nimeni acasa.
Toti acesti impartitori de reclame, intra in bloc, fara acordul cuiva: fie intra cand iese vreun locatar, fie suna la interfon si spun ca sunt de la ascensoare, sau de la gaze, apa, factorul postal sau alte asemenea.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. daca este legala aceasta impartire de reclama nesolicitata
2. daca este ilegala, la ce autoritate a statului ne putem adresa.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:28, 20 Septembrie 2012
Ilegala nu o vad sa fie insa daca ar putea fi considerata abuziva puteti incerca la protectia consumatorului o sesizare.

Unele firme am vazut ca aseaza undeva in scara blocului aceste reclame si nu le introduc in cutia postala.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:


puteti incerca la protectia consumatorului o sesizare.


ANPC nu se implica in solutionarea de astfel de situatii deoarece nu exista raport de obligativitate intre cei care fac reclama si proprietarul care primeste pliantele
Solutionarea acestor situatii intradevar neplacute se poate realiza printr-o constientizare la nivelul proprietarilor care sa nu mai permita accesul in condominiu a curierilor acestor firme,aceasta activitate avand uneori interesul real de verificare a apartamentelor nelocuite

Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
ynocentta, utilizator
aeg a scris:


... este legala aceasta impartire de reclama nesolicitata



Tot ce nu este interzis este legal ceea ce nu inseamna ca e si moral. A fi bombardat pe strada, in institutii, in cutia postala si in orice loc te gasesti cu informatii care nu te intereseaza este o problema si de confort psihic personal dar pentru unii, de pastrare a integritatii mentale. In plus indicatia clara de lipsa a locatarilor dintro locuinta o face pe aceasta vulnerabila la jaf.



daca este ilegala, la ce autoritate a statului ne putem adresa.



Cred ca se impune o legiferare privind interzicerea de distributie catre persoanele care nu doresc materiale publicitare. Un simplu anunt scris pe scara blocului sau pe poarta sau pe posta poate atentiona distribuitorul in acest sens.

sau alocarea stricta prin hotarare de consiliu local sau de alte organisme administrative a locurilor unde se pot distribui reclame.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
@aeg
Eu am aceeasi problema si ca s-o rezolv, am comandat o specie de dulap cu 3 rafturi (gen noptiera mai inalta) pe care il voi monta la intrarea in bloc pentru ca toti cei care aduc materialele publicitare sa le puna acolo. Cine va dori sa rasfoiasca se va servi di dulapul respectiv.
In ceea ce priveste reclamele agatate de usa, n-am gasit nicio solutie momentan, dar voi informa locatarii ca nu trebuie sa dea drumul la usa oricui, indiferent cine spune ca este.

Orice delegat al oricarei institutii care are treaba cu asociatia de locatari/proprietari trebuie sa se adreseze conducerii, respectiv administratorului sau presedintelui, prin urmare, cei care au intentia sa deschida sa faca bine sa indice delegatului respectiv numarul de interfon al presedintelui sau membrilor comitetului sau sa ofere numarul de telefon al administratorului.
In caz de nevoi proprii toti proprietarii sau chiriasii stiu unde poate fi gasit presedintele sau administratorul.

Cu ocazia viitoarei adunari generale ridicati problema si propuneti solutii pentru inlaturarea neplacerilor cu care va confruntati. Cu siguranta nu sunteti singura si veti avea sustinere sa puneti in aplicare una din solutii.
L.C.
Da, este o idee foarte buna si fara stres.:)

Ynocentia, cat priveste protectia consumatorului daca reclama tinde sa fie abuziva aceasta ar putea interveni dupa parerea mea...dar nu o va face din alte considerente...

Sunt reclame de supermarketuri de renume...si este greu sa fie opriti...
Chiar si daca ar fi amendati nu cred ca s-ar opri...ca au de unde sa plateasca amenzi...

Alte discuții în legătură

Reclame in usa acces apartament EugeniaG EugeniaG Buna ziua Ne confruntam cu urmatoarea problema: o multime de furnizori, firme, isi fac reclama atarnand in clantele usilor, ori bagand in deschizatura usii, ... (vezi toată discuția)
Lupta impotriva reclamelor agresive puse in usa si pe clanta usii Auteka Auteka Buna ziua Cunoasteti vreo lege care sa stopeze firmele (de la reclame de pizzerii pana la reclamele companilor mari) sa nu mai puna in mod agresiv zilnic tot ... (vezi toată discuția)
Fotografiatul in scarile de bloc Baltazar_one Baltazar_one Probleme cu cei care vin si controleaza activitatea distribuitorilor de reclame in cutiile postale. Sefii lor vin si fac fotografii cutiilor postale, in ... (vezi toată discuția)