avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie PV pentru neacordare prioritate pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie PV pentru neacordare prioritate pietoni

Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor, din punctul meu de vedere incorect. Ma deplasa pe DN1 m in Saftica spre Ploiesti, si am observat din timp ca pe sensul meu se afla un MCV al Politiei orientat cu fata spre mine. In momentul in care ma aflam in apropierea trecerii am vazut o femeie care venea spre trecere, cand eu eram la cca 5 metri in fata trecerii ea inca era in afara carosbilului si venea spre trecere, dar se pare ca in momentul in care eram la jumatatea trecerii aparatul radar a filmat cum ea era cu un picior pe asfalt. Am fost oprit de echipaj, am incercat sa le explic ca nu era nici un pieton angajat in trecere in momentul in care ma apropriam de trecerea respectiva si ca daca ar urmari dinamica evenimentului ar observa ca in timp ce eu ma apropriam si femeia venea in diagonala spre trecere la peste 1m ,se alfa in mers spre trecere si nu era nicidecum in asteptare sa traverseze. Din recizarile agentilor am fost inregistrat cu viteza de 65 km/h inainte si in timpul traversarii trecerii.
Faptul ca ea si-a continuat deplasarea desi eu eram practic cu roata pe zebra a dus la filmarea mea cu un piotografia din care ar parea ca nu am acordat prioritate ului.
. Am incercat sa le explic ca si daca pietonul si-ar fi manifestat dorinta de a traversa cand eu eram la cativa metri de trecere (ceea ce nu s-a intamplat in realitate) eu nu as fi putut sa opresc in conditii de siguranta. Am reusit sa retin exact in amanunt ce s-a intamplat deorece stiind de prezenta echipajului eram foarte atent sa nu incalc vreo regula, de aceea am considerat ca nu era necesar sa opresc la respectiva trecere.
La prima vedere PV pare completat corect.
Credeti ca am vreo sansa la contestatie daca din inregistrea video reise desfasurarea faptelor asa cum am descris-o mai sus?
Pot trimite contestatia si prin posta?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:09, 17 Noiembrie 2012
Daca apreciati ca detineti probe temeinice puteti formula plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Plangerea o puteti adresa si prin posta cu confirmare de primire
Intrebarea mea este: Se ia in calcul desfasurarea evenimentului, pozitia pietonului cand eu ma apropiam de trecere, faptul ca a aparut in scurt si la viteza mea fiind foarte aproape de trecere nu mai aveam timp de franare, sau doar poza din momentul trecerii?
dromy a scris:

Intrebarea mea este: Se ia in calcul desfasurarea evenimentului, pozitia pietonului cand eu ma apropiam de trecere, faptul ca a aparut in scurt si la viteza mea fiind foarte aproape de trecere nu mai aveam timp de franare, sau doar poza din momentul trecerii?


la aprecierea faptei se in considerare cum prezentati in instanta desfasurarea evenimentului. din experienta proprie va pot spune ca sanctiunile aplicate nu merita timpul pierdut pe la judecatorie cu exceptia cazului in care considerati ca aveti argumente sa convingeti presedintele de sedinta de contrariu eventual cu un martor daca a existat. de unul singur sunt sanse infime de reusita. politia vine cu poza iar din poza nu se poate trage o concluzie privind dinamica evenimentului, unde era pietonul, unde era masina, timp, etc. . si eu am fost inregistrat la o trecere de pietoni, am solicitat inregistrarea video la proces dar au trimis 3 poze cu o succesiune de 1 secunda intre ele. nu se putea vede nici macar numarul de inmatriculare si am pierdut cu brio dar am castigat experienta!:)
As putea sa va intreb cam cat a fost efortul financiar pentru tot deranjul cu contestatia, si cam cat a durat pana la solutionare din momentul depunerii contestatiei?
efortul financiar este neglijabil privind taxele ptr obtinerea certificatului de grefa necesar ridicarii permisului pana la solutionarea cauzei (taxa judiciară de timbru – 1 lei, timbru judiciar – 0,15 lei, cerere certificat de grefa-0,5 lei de la xeroxjudecatorie)

cat timp pierzi pana depui plangerea, pana obtii certificatul de grefa, ajungi dincolo de Ploiesti, cel mai probabil pe la Brasov.

cititi aici despre timpul pierdut numai cu depunerea documentelor si va garantez ca nu sunt povesti.
[ link extern ]

tot farmecul la cozile astea pe la judecatorie consta in faptul ca poti sa socializezi si poti considera ca esti pe feisbuc. ceva in genul cozilor de pe vremuri, mai afli ce necazuri au oamenii, in mai injuri pe cei care au pile si intra in fata (cand tu stai de 2 ore sa depui o amarata de hartie), afli ca lumea este impartita intre justitiabili si avocati:) (si avocatii stau la cozi!:)) ), pana la urma este o experienta interesanta pe care nu ti-o doresti.

mai este si timpul pierdut in ziua procesului, te duci la 8.30 ca nu stii cand iti vine randul, poti sta pana dupa amiaza (sfat: sa va luati sandviciuri si apa, scaune au in sala), timpul pierdut pe drumuri, invoit de la serviciu, bani pe transport si multe altele.

daca aveti bani de cheltuit angajati-va un avocat, alearga el pe la judecatorie si evitati statul pe la cozi. angajarea unui avocat nu garanteaza si castigarea procesului, sper sa nu primesc vreun repros de la avocatii de pe forum.

puteti trimite plangerea si prin posta cu confimare de primire si sa solicitati judecarea in lipsa dar tot trebuie sa va mergeti sa obtineti certificatul de grefa, se ridica numai personal.

pot sa scriu si o carte despre experienta "castigata" pe la judecatorie ptr un proces avut ptr anularea unui proces verbal de contraventie. bineinteles ca am pierdut iar acum dau sfaturi pe forum din experienta acumulata.:). in paranteza fiind spus, dreptatea era de partea mea dar pe vremea aia nu se putea face recurs, spre deosebire de momentul actual.

daca sunteti 100% convins ca nu ati gresit si sunteti in stare sa dovediti acest lucru depuneti plangerea, daca procentul este mai mic sunt sanse si atunci dar evident mai mici. succes!

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am si eu o problema juridica a carui rezolvare incerc sa o gasesc. O persoana a fost sanctionata contraventional cu 4 puncte amenda in valoare ... (vezi toată discuția)
Contestare pv pentru neacordarea de prioritate pe trecerea de pietoni. am șanse de câștig dacă nu e completat la secțiunea martori? DannielS DannielS Am fost oprit de catre un echipaj de politie rutiera cu pretextul ca nu am acordat prioritate pietonilor pe trecere. Pe trecere nu se aflau pietoni si nici ... (vezi toată discuția)
Model contestatie pentru permis luat. AlexandruMariusM AlexandruMariusM Buna ziua, Atasez mai jos un cum am conceput eu un model de contestatie pentru ca mi-au luat permisul intr-un mod abuziv, consider eu. Am rugamintea sa imi ... (vezi toată discuția)